Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Se på ældre både i TallShips Fredericia i weekenden

Glæd dig til den første weekend i juni, hvor der er Tallships i Fredericia og alle sejl er sat. Samtidig sejler også lystbådene gennem Lillebælt i dag i Palby Fyn Cup.

Af Troels Lykke |

Flotte sejlskibe, fødevaremarked, kunstbastion, musik, teater og masser af børneaktiviteter er nogle af alle de ting, man kan opleve i den første weekend af juni i Fredericia. Hele FredericiaC-området, kajpladsen ved Gl. Havn og kajen ud mod Lillebælt vil være fyldt med oplevelser for børn, barnlige sjæle, sømænd og landkrabber.

De første skibe vil ankomme til Fredericia allerede torsdag den 30. maj, og fredag den 31. maj vil der være et ægte mylder af tall ships på Lillebælt, ved Gl. Havn og FredericiaC, hvor flere virksomheder har lejet de flotte skibe til kunde- eller personalearrangementer.

TallShips-området er åben alle tre dage fra kl. 10. Når entréen er betalt, er der mulighed for at gå om bord på de forskellige skibe, der ligger ved kaj, besøge de mange forskellige udstillere og deltage i de mange aktiviteter, der er for voksne og børn.

Musik i hele byen
Fredag eftermiddag kommer Fredericia midtby til at genlyde af musik og glade mennesker.

Sommerrock som er en del af TallShips Fredericia skydes i gang kl. 16. På 11 forskellige scener rundt omkring i byen vil der være musik hele eftermiddagen og aftenen med Moonjam og Søs Fenger som de store trækplastre. Byens butikker holder åbent til kl. 22 fredag aften med masser af gode tilbud. 

Tag med ud på Lillebælt
Du har mulighed for at komme med ud og prøve kræfter som gast på et rigtig tall ship. Tre gange om dagen sætter skibene sejl og sejler ud på Lillebælt.

Prisen er 300 kr. for voksne og 75 kr. for børn (2-12 år) inkl. adgang til TallShips-området hele weekenden. Du kan læse mere om sejlturene på www.tallships-fredericia.dk, hvor du også kan købe billetterne.

Lørdag den 1. juni 2013 sejler Tenna ll mellem Gl. Havn i Fredericia, Strib og Gl. Havn i Middelfart. Det er en oplagt chance for at lade bilen stå og tage vandbussen i stedet for. 

Billetprisen pr. rundtur er kr. 90 kr. for voksne og 45 kr. for børn tur/retur. Entre til TallShips Fredericia kan købes om bord på Tenna. Sejlplanen for Tenna er på tallships hjemmeside.

Spændende mad fra hele verden
Under mottoet "Spis Fredericia" har TallShips Fredericia lavet et kulinarisk marked med lokale, danske og udenlandske fødevare. Fødevaremarkedet har et internationalt snit, der er i fin tråd med Fredericia bys historie.

På markedet deltager både udstillere og producenter fra Fredericia og opland samt handlende fra udlandet.

På fødevaremarkedet er det muligt at møde flere af byens kokke. Markedet er placeret på den østlige side af Gl. Havn, så de mange køkkenhaver i Grow Your City – en del af FredericiaC – indgår i den kulinariske oplevelse.

Blå børneaktiviteter
Børneaktiviteterne ved TallShips Fredericia er selvfølgelig "blå". Alle børn kan uddanne sig til befarne sømænd ved at samle stempler i den søfartsbog, som de får udleveret ved indgangen.

Børneaktiviteterne er fordelt rundt på FredericiaC, og på oversigtskortet kan man nemt orientere sig og se, hvor de forskellige aktiviteter er. Når man har gennemført fire aktiviteter, kan man få en lille gave ved informationen.

Et hav af oplevelser
Men TallShips Fredericia er meget mere end flotte skibe, sejlture, musik, spændende mad og børneaktiviteter.

Der også et spændende maritimt foredrag, koncert med Kaptajn Sorte Fjæs, Købestævne, frivillighedsmesse, et historisk marked, forskellige sportsaktiviteter m.m. På www.tallships-fredericia.dk kan du se hele programmet og læse om de mange forskellige sideevents og aktiviteter. 

content-loader
content-loader
content-loader