Gå til hoved-indhold
Herslev Strand Sejlklubs unge vil også sejle SRPI. Foto: HSSKapsejlads
Herslev Strand Sejlklubs unge vil også sejle SRPI. Foto: HSS

Aprilsnar: Frisk ungdom i Herslev

Fire af Herslev Strand Sejlklubs skrappe juniorer har tilmeldt sig Sjælland Rundt På Indersiden, i deres Optimist- og Zoomjoller.

Af katrine bertelsen |

Allerede nu har fire af Herslev Strand Sejlklubs juniorer meldt deres deltagelse i distancekapsejladsen Sjælland Rundt På Indersiden (SRPI), - og der kommer nok flere til, når tirsdagens duelighedseksamen tirsdag er bestået, fortæller Lars Plejdrup fra sejlklubben i bunden af Roskilde Fjord.

- Det vil være uforsvarligt og urealistisk, at lade de unge sejle 25 timer på to dage, så vi har besluttet, at de unge fuldfører ved at sejle fra starten ved Herslev, syd om Langholm, Elleore og Orø, med mål ved anduvningsbøjen til Holbæk Fjord, fortæller juniorleder i Herslev Strand Sejlklub, Thomas Kvist, - herefter sejles til Dragerup, hvorfra jollerne transporteres hjem over land.

Den afkortede bane er på knap 40 sømil, svarende til 12-15 timer i Optimist-jolle, afhængig af vind og vejr. I den opdaterede TurLys-liste er Optimister sat til TurLys 65% mens Zoom-joller er sat til 74% - det svarer til hhv. 3,2 og 3,7 sømil i timen ved mellemluft.

Andemor til overnatning

LM 27'eren Klara Kluk sejler med som andemor, og sørger for mad og toiletforhold undervejs, og medbringer tørt tøj, telte og soveposer. Desuden sejler fire instruktører med i to gummibåde – for en sikkerheds skyld, og for eventuelt at slæbe jollerne igennem den neutraliserede del af banen, fra Jyllinge til Kignæs, hvis vinden er svag.

- SRPI ønsker de unge god vind og tørvejr på den lange tur - det er godt nok friskt, lyder det fra Lars Plejdrup.

Læs mere om initiativet, og om SRPI her.

content-loader
content-loader
content-loader