Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Høj stemning til det første Kattegat Inshore Rally for Cruisers. Foto: DS
Kapsejlads
Sjælland Rundt På Indersiden trak i år 68 tursejlere. Foto: Johs. Egede/Jægerspris Sejlklub

Tursejlere vil gerne kapsejle

Hvor mange kapsejladser kan se nedgang i deltagerantal, vinder en ny type cruisingkapsejlads frem. Herslev Strand Sejlklub holder møde i januar om nye kapsejladstyper.

Af katrine bertelsen |

Mange tursejlere gider ikke at kapsejle. Men det gider de så godt alligevel, der skal bare være mere indhold end selve kapsejladsen. For at afdække hvad sejlerne vil have har Isefjordkredsen formuleret et spørgeskema, hvor cruisingsejlerne kan svare på en række spørgsmål om, hvordan de har lyst til at kapsejle.

Indtil nu har 49 sejlere besvaret skemaet, og selvom det er for tidligt at konkludere noget endeligt, er der alligevel nogle tendenser:

  • Der skal være et konkurrenceelement - det gør det sjovere at deltage
  • De internationale søvejsregler skal gælde - ikke kapsejladsreglerne
  • Single-hand sejlere skal kunne deltage uden spiler/genakker
  • Det skal være muligt at fravælge spiler/genakker på sejladsdagen - med kompensation i måltal
  • Der ønskes 1-2 sejladser per dag.

Derudover er der flere der klager over kapsejladslicensen: - Dansk Sejlunion burde tilbyde gratis cruisingcertifikater til både, der ikke ønsker at sejle kapsejlads. Bådenes data findes allerede i databasen, og bør kunne bruges uden omkostninger, er der en der skriver.

Fokus på cruisingklassen

Lars Plejdrup fra Herslev Strand Sejlklub er en af kræfterne bag Sjælland Rundt På Indersiden (SRPI), og han kan konstatere, at cruisingsejladser som ØRC - Øresund Rally for Cruisers og KIRC - Kattegat Inshore Rally for Cruisers er i fremgang, og lokalt klarer SRPI sig ganske glimrende – i 2013 med 68 cruisingsejlere og 44 kapsejlere.

- Der ikke noget at sige til, at cruisingklassen er i fremgang. I forhold til kapsejlerne er potentialet i cruisingklassen er meget større. Nu skal vi skal have fokus på de ca. 80% sejlere, der ikke har målebrev, siger Lars Plejdrup

- Størstedelen af bådene rundt omkring i havnene indløser ikke målebrev (kapsejladscertifikat) – nogle bådejere foretrækker ganske enkelt afslappet tursejlads. Imidlertid vil de fleste gerne sejle konkurrencesejlads, men finder det bøvlet at sejle kapsejlads af forskellige årsager, konstaterer Lars Plejdrup.

Tema-aften i Herslev d. 16. januar

På baggrund af spørgeskemaets svar lægger Herslev Strand Sejlklub lokaler til et mødetorsdag 16. januar 2014 kl. 18.30, hvor alle cruisingsejlere er velkomne. Tursejlerkonsulent Carsten Breuning fra Dansk Sejlunion, der bl.a. er initiativtager til KIRC kommer på besøg, for at hjælpe med at pejle sejlerne ind på den store gruppe af tursejleres ønsker til konkurrencesejlads og andre arrangementer.

Du finder tilmelding til temaaftenen her. De bliver lukket for tilmelding ved 50 betalende deltagere, så vent ikke for længe, hvis du vil med!

content-loader
content-loader
content-loader