Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vi vil have fokus på strømmen og muligheden for at sejle frit, siger Køstner.

Gram-Hansen og Køstner klar i OL-byen Qingdao

Danske SAP Extreme Sailing Team er klar til tredje afdeling af Extreme Sailing Series. Holdet var i går på vandet i Kina. Køstner: - Strøm bliver afgørende.

Af Troels Lykke |

Holdet vil bygge videre på de gode takter fra Oman, men går efter at forbedre det samlede resultat.

Let vind og stærk strøm
Qingdao viste sig fra sin vanlige vindstille side under dagens træningssejladser. Det bliver dog ikke vindforholdene men derimod strømforholdene, der bliver de mest afgørende for morgendagens sejladser vurderer co-skipper og taktikker, Rasmus Køstner:

”En af de væsentligste faktorer i Open Water området var afgjort strømmen. Med let vind omkring 5 knob og strøm på op til 1 knob, kan det vise sig at blive ret afgørende.”

SAP holdet er forberedt på forholdene
Formiddagen blev bl.a. brugt på at line op mod America’s Cup holdet Emirates Team New Zealand, som i Kina har unge Peter Burling ved roret.

Om eftermiddagen blev hele feltet samlet på banen. Her var fornemmelsen god hos SAP Extreme Sailing Team, som kan mærke, at forberedelserne har givet pote.

Rasmus Køstner fortæller:

”Som ventet var det meget tæt mellem holdene i dagens træningssejladser, og det blev tydeligt, hvor vigtig venstre side af banen kan gå hen og blive i morgendagens sejladser. Balancen mellem strøm, vind og trafikken fra de andre både er absolut ikke let, men der tegnede sig et billede, som er meget ligt med det, vi har forberedt os på ud fra vores erfaring fra området.”

Han fortsætter:

”Vi vil have fokus på strømmen og muligheden for at sejle frit. Derudover skal vi holde os til at sejle så simpelt som muligt. Med placeringer fremme i feltet under dagens træning er vi positive omkring starten i morgen og vi glæder os til at komme i gang.”

content-loader
content-loader
content-loader