Gå til hoved-indhold
KDY´s bestyrelse havde selv besluttet hvem der skulle vælges og udelukkede således Eskil Trolle fra at blive valgt, skriver Lars Hendriksen. Foto: Troels LykkeSejlklubber
KDY´s bestyrelse havde selv besluttet hvem der skulle vælges og udelukkede således Eskil Trolle fra at blive valgt, skriver Lars Hendriksen. Foto: Troels Lykke

KDY i demokratisk underskud - udpeger blot bestyrelsesmedlemmer til havneudvalg

I disse dage er der nærmest oprør blandt sejlerne i Rungsted, der har en havneplads og er medlem af KDY, skriver Drage-sejler Lars Hendriksen. KDY-direktør replicerer.

Af Troels Lykke |

Lars Hendriksen er i oprør over KDYs linje på et møde. Han skriver derfor på facebook:

Ved netop overståede valgaften i KDY d 29.10 skulle der vælges to representanter til bestyrelsen i Rungsted Havn. Mange KDY ere var mødt op til en aften, hvor vi i de tidligere år er blevet præsenteret for de kandidater, der var stillet op og derefter stemte på dem man fandt mest egnede.

I de tidligere år er kandidater der talte bådejernes sag i havnesagen blevet valgt, sidst Eskil Trolle og Finn Henriksen

Det var jo ikke en valgaften

Til stor overraskelse gik det op for forsamlingen, at det i tirsdags ikke var en valgaften, men en aften hvor KDYs bestyrelse udpegede to bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter uden valg, dette til stor forargelse og mange protester fra forsamlingen.

KDY´s bestyrelse havde selv besluttet hvem der skulle vælges og udelukkede således Eskil Trolle fra at blive valgt.

Den verserende havnesag, hvor KDY bådejerne og KDYs bestyrelse mildest talt ikke er enige, betød at man istedet har udpeget KDY venligt stemte kandidater, som derefter blev "valgt" uden valg.

Jeg er sikker på at de to udpegede kandidater er havnen og bådejerne venligt stemt, men de er ikke involverede i havnesagen og det er et problem for bådpladsejerne!

Direkte ubehageligt og pinligt for alle

Der var højlydte protester blandt bådejerne og aften udviklede sig til at være direkte ubehagelig og pinlig for alle. Afstanden mellem bådejerne og KDY´s bestyrelse var så markant og stor at der ingen forståelse var på nogen parters side.

Det var trist som tilhører at være med til mødet, jeg havde selv stillet op som suppleant for at støtte min klub. Men under og efter mødet har jeg store betænkelighedder ved forløbet og er i tvivl om det overhovedet kan være rigtigt at invitere til en Valgaften hvor der ikke kan vælges?

Jeg vil derfor opfordre bådejere i Rungsted Havn til at interessere sig for havnesagen og gå ind i sagen.

Læs mere på nedenstående to links og kom til informationsmøde i Hørsholm kommune den 5 november.

Personligt synes jeg at Rungsted havn har udviklet sig fint de sidste 10 år med mange flere besøgende til følge, der består af flere sejlere og flere gæster på resturanter mm.

Kommune ønsker at overtage havn

Kommunen ønsker at overtage havnen efter gentofte modellen. Hvis man ser på både Hellerup havn og Skovshoved havn, hvor jeg selv er kommet de sidste 30 år, kan man hurtigt konstatere at det ikke kan være en model der skal følges.

Skovshoved havn har været stendød de sidste 15 år og Hellerup havn er fin og hyggelig, men har ikke ændret sig andet end nye lamper og en ny bro mod øst.

Derudover er der naturligtvis diskussionen om hvorvidt det er lovligt at Hørsholm kommune annektere havnen fra sejlerne, det er en diskussion i sig selv som du kan læse mere om nedenfor, skriver Lars Hendriksen.

KDY-direktør vil forhandle - ikke slås

Direktør for KDY, Christian Lerche, kommenterer Hendriksens blog på facebook:

- Kære Lars, kamp for kampens skyld er ikke KDYs linje. Kommunens handlinger kan opleves som unfair, men ulovlig er den næppe. Med 95 procent af aktierne kan ejeren gøre lige hvad han vil. Derfor tror KDY på at forhandle i stedet for at slås. Det går faktisk godt. Da samtidig vores advokat vurderer at vi slet ikke er berettiget til at føre en sådan sag, er der ikke mange muligheder. KDY ønsker resultater, ikke en langvarig retssag vi ikke kan vinde, skriver Lerche.

Læs mere om sagen her:

hwww.horsholm.dk/~/media/Hoersholm/Files/ROD-POB/Invitation_til_dialogmode.pdf

hwww.rungsted-baadelaug.dk

hrungstedhavn.blogspot.dk

content-loader
content-loader
content-loader