Gå til hoved-indhold
Havne
Arkivfoto

Styres Rungsted Havn fra Hellerup?

Karsten Eckert, formand for Rungsted Bådelaug: Vi og Rungsted Sejlklub har ikke haft anden mulighed end at gå rettens vej. Men KDY ville ikke være med, hvorfor?

Af Troels Lykke |

Som nytiltrådt formand for Rungsted Bådelaug er jeg ked af, at borgmester Morten Slotved åbenbart ikke forstår grunden til, at Rungsted Bådelaug har stævnet kommunen med det formål at få kommunens såkaldte 'hjemtagelse' af Rungsted Havn kendt ulovlig, skriver Karsten Eckert i Ugebladet i Hørsholm

Siden Hørsholms borgmester i 2002 afslørede, at kommunen ville gøre havnen i penge, selv om det er sejlerne, der har betalt den, har sejlerne kæmpet imod dette kommunale misbrug.

Efter at tilsynsmyndighederne pålagde kommunen at afgive sin bestemmende indflydelse i havnebestyrelsen, har man været langt henne i flere forskellige modeller for dens fremtid. Som en tyv om natten vedtager kommunalbestyrelsen så pludselig 18. juni 2014 helt at overtage havnen – kommunen kalder det 'hjemtage', sejlerne 'stjæle'.

Det har ikke været muligt via forhandling at få et bindende tilsagn fra kommunen om, at den ikke vil trække penge ud af havnen, at havnen primært skal styres af dem, der har betalt den, altså sejlerne, og at disse i øvrigt skal behandles lige.

Referatet af det afsluttende, resultatløse forhandlingsmøde ligger på Bådelaugets hjemmeside www.rungsted-baadelaug.dk

Referatets korrekthed er ikke blevet modsagt af kommunen.

Rungsted Bådelaug og Rungsted Sejlklub har derfor ikke haft anden mulighed end at gå rettens vej.

KDY vil ikke være med i stævningen. Hvorfor? De lokale KDY-medlemmer har - senest på et møde 29. oktober - stærkt støttet Bådelauget og Sejlklubben.

KDY har hovedkontor i Hellerup, men tillige interesser på havnen, der åbenbart ikke har noget med de lokale sejlere at gøre. Det er almindeligt antaget på havnen – og det er indtil nu ikke modsagt af KDY – at det er KDY's klubhus 'Nokken', der er i spil:

Hvis det kan lykkes at udskifte havneformanden og sejlernes få repræsentanter i havnebestyrelsen med kommunevenlige folk, eller hvis kommunen helt overtager havnen, kan KDY regne med kommunens støtte til lejefrihed for Nokken. Og denne kan så sælges til flere millioner kr. mere, end hvis ejeren af Nokken skulle betales grundleje til havnen.

Se hele læserbrevet her

Læs hvad en Venstre-politiker mener om sagen

Borgmester går efter hjemtagelse

content-loader
content-loader
content-loader