Gå til hoved-indhold
KDY-formand Flemming Ipsen er ikke længere den rigtige mand på posten, hvis klubben skal udvikle sig, mener Morten Lorenzen. Foto: kdy.dkSejlklubber
KDY-formand Flemming Ipsen er ikke længere den rigtige mand på posten, hvis klubben skal udvikle sig, mener Morten Lorenzen. Foto: kdy.dk

Lorenzen ser gerne en markant udskiftning i KDYs bestyrelses-top

KDY-formand Flemming Ipsen er en oprydder. Men nu skal der en ny type formand til for at matche den stærke Christian Lerche, mener Morten Lorenzen, tidligere KDY-direktør.

Af Troels Lykke |

Morten Lorenzen, der selv var direktør for KDY i perioden 2005 til 2010, hvor man bl.a etablerede Tuborg Havn og et nyt klubhus, ser Christian Lerche, som direktør for KDY, som en kæmpe fordel for den store royale sejlklub med stolte traditioner.

- Landets største sejlklub, og eneste landsdækkende, skal være med til at udvikle dansk sejlsport. De seneste år har der ikke været meget udvikling, men i højere grad konsolidering under Anders Kristensen. Det skal man ikke kritisere ham for, det var den opgave han fik af bestyrelsen. Anders Kristensen har været en "embedsmand i funktion”.

- KDY havde store ambitioner tidligere om at være blandt de førende sejlklubber i verden - der kom en ny havn til, et nyt klubhus, store events og mange verdensmesterskaber, RC 44-stævne og Danish Open rundt i landet og så blev vi ramt af finanskrisen, hvorefter oprydningen blev nødvendig, siger Morten Lorenzen.

Om den respekterede Christian Lerche siger han:

- Christian er kendt for at være samarbejdsorienteret mellem klubberne, han har politisk tæft, er vellidt og han har meningernes mod. Og han diskuterer altid på et faktuelt gennemarbejdet grundlag, han er grundig og dygtig.

Stærk direktør kræver stærk formand

Men en stærk direktør kræver også en stærk formand. Lige nu er KDYs formand Flemming Ipsen, der er i sin Mærsk-tid var kendt for at lukke projekter og selskaber ned og skære til, som der har været behov for de senere år hos KDY, men den type er der ikke behov for længere.

- Det er vigtigt, at man i KDYs bestyrelse også er klar til en markant udskiftning på toppen, da en stærk direktør kræver et stærkt mod- og medspil. I det hele taget kræver det, at man har en stærk bestyrelse, der VIL have der skal ske noget i klubben.

Men hvilke ting mener du, at KDY skal gøre noget ved?

- Først og fremmest skal Danmarks største sejlklub leve op til, at de er den største og eneste landsdækkende sejlklub og at de kan og vil være med til at udvikle sejlsporten, så det ikke kun er Dansk Sejlunion og Sailing Aarhus, der står for den del. Jeg synes blandt andet, at man igen skal tiltrække de store events, siger Lorenzen.

content-loader
content-loader
content-loader