Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer og Anders Thomsen er selvskrevne til OL i Brasilien i 2016. Foto Troels LykkeKapsejlads
Jonas Warrer og Anders Thomsen er selvskrevne til OL i Brasilien i 2016. Foto Troels Lykke

8,85 mio kr til elitesejlsporten fra Team Danmark

Team Danmark skruer op for den økonomiske støtte i 2015. Det betyder at Dansk Sejlunion kan se frem til 8.85 mio. kr i 2015. Det er en stigning på 600.000 kr.

Af katrine bertelsen |

Budgetterne for 21 specialforbund er på plads for 2015, og de kan samlet se frem til godt 80 mio. kroner i Team Danmark-støtte næste år. Bl.a. sejlsport, orienteringsløb og handicapidræt vil få øget støtte til deres eliteidrætsarbejde.

Dansk eliteidræt kan samlet se frem til flere penge næste år. Det har Team Danmarks bestyrelse netop besluttet, da budgetterne for i 21 af i alt 28 Team Danmark-støttede specialforbund blev behandlet på bestyrelsesmødet mandag aften.

Det er bl.a. handicapidræt, orienteringsløb og sejlsport, der får øget deres støtte i det kommende år. Dansk Sejlunion kan se frem til en stigning på 600.000 kroner til i alt 8,85 mio. kr. i 2015. Den øgede støtte skal bl.a. ses i lyset af et imponerende sportssår, hvor danske eliteatleter har præsteret fornemme resultater i mange forskellige sportsgrene.

– De flotte resultater er hentet i en bred vifte af sportsgrene, og det er et godt tegn for dansk eliteidræt, at så mange atleter og forbund er med helt fremme i den absolutte verdenselite. Derfor er jeg glad for, at det er lykkes at skrue op for støtten til flere specialforbund, siger bestyrelsesformand i Team Danmark, Frank Jensen.

Fokus mod OL 2016 i Rio

Der investeres i disse år massivt i eliteidræt i mange lande, og derfor skærpes den internationale konkurrence for de bedste danske atleter markant i øjeblikket. På trods af den skærpede konkurrence har danske atleter vundet 79 EM- og VM-medaljer og opnået 81 placeringspoint og dermed er målsætningen for 2014 overgået. Placeringspoint gives for top 8-placeringer i de olympiske discipliner.

– Nedtællingen frem mod OL 2016 er for alvor skudt i gang, og der er al mulig grund til at være optimistiske, når vi ser på det niveau, de danske atleter viser netop nu. De danske sejlere havde et forrygende VM, hvor de sikrede syv nationspladser til OL. Grundlæggende fortæller årets gode resultater, at det bliver et meget stærkt OL-hold, Danmark sender af sted til Brasilien. Samtidig skal vi holde fokus på talentudviklingen, så vi sikrer, at vi også efter OL i Rio kan fastholde og videreudvikle atleternes niveau, siger Frank Jensen.

I 2015 kan 21 specialforbund se frem til 80,2 mio. kroner i Team Danmark støtte. Ud over de 21 specialforbund, som bestyrelsen har fastlagt støtten til i 2015, vil støtte til yderligere syv specialforbund blive fastlagt i foråret 2015.

Kilde: Team Danmark

content-loader
content-loader
content-loader