Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
49erFXerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fortæller her fra Rio hvor For-OL snart starter. Klik på video og se den i fuld skærm

Danske sejlere til For-OL blandt døde katte

IOC er bekymret for forurening i vandet ved OL i Rio 2016. Men der bliver ikke tid til at rydde op, siger den brasilianske regering. Atleternes angst for at blive syge af bakterielt vand er begrundet.

 

Af Troels Lykke |

IOC's præsident, Thomas Bach, kræver at arrangørerne gør noget ved forureningen.

- Vi er sikre på, at vi vil få et godt OL, men først og fremmest skal der ryddes op ved bugterne. 

Atleter vil svømme og sejle i farvande forurenet med menneskeafføring og risikerer at blive alvorligt syge og ude af stand til at konkurrere. 

Desværre må atleterne finde sig i alverdens affald og menneskelige ekskrementer.

- Der vil ikke blive tid til at rydde op, lød det fra Luiz Fernando Pezao fra den brasilianske regering. 

Det skriver TV 2 Sporten.

I august sidste år var de danske sejlere i Rio for at forberede sig frem mod OL 2016. Her blev de og resten af Danmark bekendt med problemet første gang. 

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er det værste, jeg nogensinde har sejlet i. Man har slet ikke lyst til, at vandet sprøjter op på ens ansigt, sådan lød det fra sejler Anne Marie Rindom efter at have testet den olympiske rute sidste år.

Døde katte, bind og kondomer var blandt alverdens affald, der flød rundt i Rios farvande. Men også menneskeafføring havde taget vejen forbi. 

Atleternes angst for at blive syge af det bakterielle vand forud for verdens største sportsbegivenhed blev hurtigt en realitet. Biologer advarede derfor mod, at det bakteriefyldte affald kunne føre til sygdomme som hepatitis A. I dag er sygdommene mange flere.

Rio byder på farlige sygdomme  

The Associated Press (AP) har nemlig foretaget en analyse af vandkvaliteten, og afsløringerne er skræmmende. Der er høje og ikke mindst farlige mængder af bakterier og virus i vandet.

Smitsomme menneskelige virusser, der giver luftvejslidelser, mave-tarm-sygdomme og øjeninfektioner. Virusser, der er kendt for at forårsage respiratoriske sygdomme og fordøjelsesforstyrrende sygdomme - herunder diarré og opkastning. Men de kan også føre til mere farlige som hjerte- og hjernesygdomme.  

- Om man er atlet eller badegæst, så løber man risikoen for at få disse sygdomme af det forurenede vand, siger doktor Carlos Terra, specialist i behandling af leversygdomme, til AP.

Forskning viser, at indtages blot tre teskefulde af vandet, bliver man med 99 procent sikkerhed smittet.

Alarmerne blinker hos internationale eksperter og har chokeret konkurrenterne, hvoraf nogle allerede er blevet syge med feber, opkastning og diarré.

De brasilianske myndigheder har erkendt, at der ikke kommer til at være nok tid til at rydde op i havvandet inden OL 2016.  

Kilde: TV 2 Sporten

Træning i Rio

Posted by 49erFX Ida og Marie on 2. august 2015

Træning i Rio

Posted by 49erFX Ida og Marie on 2. august 2015

Træning i Rio

Posted by 49erFX Ida og Marie on 2. august 2015
content-loader
content-loader
content-loader