Gå til hoved-indhold
Arkivfoto fra IF'ernes DM i 2010. Foto: if-klubben.dkKapsejlads
Arkivfoto fra IF'ernes DM i 2010. Foto: if-klubben.dk

Fire nationaliteter til DM for IF-båd

Når DM for IF-både starter på torsdag deltager 13 danske besætninger og fire udenlandske. Det er Sejlklubben Greve Strand, der er vært for stævnet.

Af katrine bertelsen |

Ved IF-DM har der før i tiden været en del svenske deltagere, men IF-felterne er skrumpet på den anden side af sundet, så i år deltager kun én svensk båd.

– Til gengæld er det lykkedes IF-klubben at lokke to tyske og en hollandsk besætning til Mosede Havn for at sejle med til Danmarksmesterskabet for IF-både, fortæller Niels Flandrup, der er formand for IF-klubben.

De to tyske besætninger låner lokale skolebåde i Sejlklubben Greve Strand, mens den hollandske båd med det humoristiske navn ”Mission IF Possible” bliver kørt herop på trailer.

– Vi bliver 17 både til start, og det er vi godt tilfredse med i tider, hvor det er svært for andre klasser at samle nok både til et officielt DM. Der er planlagt otte sejladser over tre dage startende torsdag. Vi er spændt på at se, hvordan de udenlandske både klarer sig i det ret stærke felt, der tæller hele 5 tidligere Danmarksmestre, siger Niels Flandrup.

IF-klubben i Danmark allerede har et godt samarbejde med IF klasserne i Sverige og Norge, og er muligheden der for at få genskabt nogle gode forbindelser til klasseforeningerne i Tyskland og Holland.

–Håbet er, at de gode traditioner fra år tilbage, hvor vi deltog på skift i hinandens sejladser, kan genoptages, lyder det fra Niels Flandrup.

Vejret tegner supergodt med både sommertemperaturer, sol og vind.

– Sejlklubben Greve Strand har så sent som i 2010 bevist, at de kan lave et arrangement, der er sportsligt i top ude på vandet og socialt og hyggeligt på land. Især det sidste er ikke uvæsentligt, hvis vi skal holde sammen på kapsejlerne i klassen, slutter Niels Flandrup.

content-loader
content-loader
content-loader