Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Frivillige driver Isefjordkredsens største stævne

I weekenden deltog 29 kølbåde og 60 joller i Isefjordkredsens Sydfjordsstævnet, med 18 kapsejlere, 11 cruisingsejlere og 67 juniorer i fordelt på B og C-optimister, Zoom8, Tera og Fevajoller.

Af Troels Lykke |

Efter kølbådenes sejladser lørdag, mødtes sejlere i alle aldersgupper og bådtyper til en stor sejlerfest, arrangeret af Herslev Strand Sejlklub.

Formand Lars Jørgen Andresen:

"Det er alletiders måde at inkludere nye medlemmer, og arrangementerne styrker klublivet. I klubben kender vi hinanden, på kryds og tværs af alder og bådtyper".

Ved lørdagens sejladser hjalp garvede sejlere sammen med nye medlemmer, uden tidligere erfaring fra kapsejlads, til på dommer- og følgebådene.

Søndag var det kølbåds sejlerne og OK-jolle sejlerne, der hjalp med at afvikle juniorernes sejladser. Imens juniorerne kapsejlede, var der præmieoverrækkelse for kredsens største crusing- og kapsejlads, Sjælland Rundt På Indersiden.

Alle skulle have mindst én præmie hjem for sejladsen, hvor 96 af 106 tilmeldte deltog; oven i præmier til alle, var der en række særpræmier - f.eks. til bedste single-hand sejler, bedste sejlerskolebåd, og største besætning.

Efter to sejladser sejlede de unge ind til frokost; umiddelbart efter ankomst til havnen trak tordenbygerne ind over fjorden, og de efterfølgende sejladser blev udskudt.

Tordenvarsel sendte sejlere ind

Da uvejret efter en times tid tiltog, og det blev mere vådt og blæsende og vejrudsigten samtidig varslede torden, blev dagens sidste sejladser afblæst.

Efter hektisk aktivitet på pladsen, hvor sejlerne og deres trænere og forældre kæmpede for at pakke alt grejet sammen, stadig i silende regn, blev alle sejlere hyldet for dagens indsats.

Alle juniorer fik en præmie, og sejlklubben med flest tilmeldte ved tilmeldingsfristen, præmieredes også - i år blev det Holbæk Sejlklub, der løb med den præmie.

Juniorformand Thomas Kvist takkede af med:

"Vi skylder en stor tak til alle sejlere, hjælpere, forældre og dommere, der har gjort det muligt at afholde dette stævne. Vejret var ikke med os i år, men vi fik heldigvis afviklet to flotte sejladser, hvor samtlige sejlere gennemførte".

Sejlklubbens formand Lars Jørgen Andresen røber afslutningsvis, at holdet af frivillige bag succesfulde nordiske mesterskaber i OK-jolle i juni 2013, allerede nu planlægger at afholde mesterskaber i de kommende år.

 

content-loader
content-loader
content-loader