Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Andreasen var suveræn i Kielerugen 2020. Foto: Kieler-Woche

Søren Andreasen fra Hellerup vandt Kielerugen i Contender - han fortæller om corona-håndtering

Vinderen forklarer her om hvordan man håndterede covid 19 under et kæmpe stævne i Kiel. - Kropstemperaturen blev checket hver gang man hentede sin obligatoriske GPS-Tracker, så endnu et fornuftigt tiltag ift Covid-19, forklarer Søren Andreasen, der vandt i sin nye, stive jolle.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk har spurgt den tidligere verdensmester i Contender, Søren Andreasen fra Hellerup Sejlklub om hvorfor det gik så godt for ham i Kielerugen med 6 førstepladser i 10 sejladser, og hvordan man i Kiel håndterede corona-udfordringen. Her kommer forklaringen fra sejleren, der som andre i Kiel måtte have mundbind på indtil man forlod havnen:

- Sikkerhed først, dette var temaet for årets Kielerwoche. En meget anden Kielerwoche, men nu er det bevist, at du kan lave et stort stævne med flere klasser uden risiko for Covid-19!

Det betød selvfølgelig at hele det store havne cirkus med madtelte, bier-from-fass og kedeligt designet tysk tøj var væk, som i fuldstændigt væk.

På det lidt negative side betød det lange gåture, maske på i hele havneområdet og masken skulle holdes på indtil du forlod havnen og på igen så snart du lagde til kaj igen. Det sociale var heller ikke ikke noget at råbe hurra for.

Kropstemperatur tjekket

Kropstemperaturen blev checket hver gang man hentede sin obligatoriske GPS-Tracker, så endnu et fornuftigt tiltag ift Covid-19.

Alt samme besværligt, men absolut ikke noget større problem.

Hver bane havde forskellige starttidspunkter

En meget positiv der var også var indført var at hver bane havde forskellige starttider, hvilket var en fantastisk god ting, da det var langt mindre stressende at forlade havnen sammenlignet med en normal Kiel-uge og jollevogns kaos var også væk.

Og bedst af alt var, at når du forlod havnen, så var det bare business as usual.

Ny stiv glasfiber-foam-træbåd

Jeg stillede op i min nye båd, som er en kombineret glasfiber-foam-træbåd der udover at se knald godt ud og er stiv som en bryllups p.. så sejler den som en drøm.

Jeg gav den max gas fra starten af, det var også nødvendigt da jeg havde overset at starten var gået i først sejlads (meget proffesionelt!)

Men det føles altid bedre at vinde sejladsen, når man har været lidt bagude.

Hvis man er til lidt nørderi, så kan jeg anbefale at checke vores trackere ud for sejladserne her

Førte efter førstedagen og det fortsatte

Jeg førte efter første dagen og den plads gav jeg ikke fra mig. Jesper Armbrust lagde sig på andenpladsen og der var ingen trivl om at vindere af stævnet ville blive Jesper eller mig, det vi i den grad et stævne hvor Jesper og jeg fik uddelt nogle tyskerbank.

I betragning af at det blæste en del lørdag og i særdeleshed tirsdag så var det overraskende at de tunge Tyskere ikke kunne være bedre med, men Jesper og jeg sejler jo også godt ;-)

Jeg var så lidt heldigere end Jesper og endte øverst på skamlen, dvs. der var ingen skammel for også præmieoverrækkelsen var sløjfet pga Covid-19, men man fik da taget sit billede med en pokal i hånden. (blandt 28 Contendere)

DM i Hellerup i denne måned

Nu står den på DM i Hellerup den 26-27 september, jeg har vist vundet det før, men Jesper virker sulten så nu må vi se, fortæller Søren Andreasen.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader