Gå til hoved-indhold
Cold Hawaii ved Klitmøller i Nordjylland. Foto: visitnordjylland.dkSejlklubber
Cold Hawaii ved Klitmøller i Nordjylland. Foto: visitnordjylland.dk

Cold Hawaii med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Det bliver enten Cold Hawaii i Thisted, Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg eller Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, der vinder Danskernes Idrætspris.

Af katrine bertelsen |

Den endelige vinder bliver offentliggjort til DR’s sportsgalla SPORT 2014 den 10. januar 2015. Med prisen følger en præmie på 100.000 kr. til et idrætsinitiativ i hjemkommunen. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række faglige kriterier, herunder et højt ambitionsniveau såvel på idéplan som i udførelsen, en effektiv brug af midler samt en nyskabende karakter, der kan være til inspiration for andre.

De tre finalister:

Cold Hawaii
Cold Hawaii i Thisted har surfing som omdrejningspunkt, og der er blevet etableret en international World Cup for de bedste surfere i verden. Surfing er desuden blevet et vigtigt led i forbindelse med områdets bosætningsstrategi, så der i dag flytter unge familier til byen - og ikke væk. Det hænger også sammen med, at der er etableret en friskole med surfing på skemaet, ligesom der er startet en Surf HF-linje på gymnasiet med 18 elever fra hele landet, der bor på det gamle strandhotel.

Sports- og Fritidspark Arendal
Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg byder på blandt andet multibane til fodbold og håndbold, beachvolley, basketbaner, petanque, balancebane og meget mere. Parken, der har gratis adgang, er etableret i samarbejde mellem kommunen, de lokale idrætsforeninger, skoler, boligforeninger, erhvervsdrivende og private.

Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset
SG-Huset i Svendborg er et 5.500 m2 bevægelses- og gymnastikhus med et væld af moderne faciliteter til blandt andet springgymnastik, rytmisk gymnastik, motorik- og bevægelsesarealer samt klatrevægge, fitnesscenter og udendørs parkour- og skater-arealer. De mange muligheder for fysisk aktivitet har givet en markant medlemsfremgang i Svendborg Gymnastikforening og åbnet manges øjne for glæderne ved foreningslivet.

Læs mere på danskernesidrætspris.dk

content-loader
content-loader
content-loader