Gå til hoved-indhold
Fiskekutter ligger lige dér, hvor surferne foretrækker at hoppe og ride på bølgerne, uheldigt, mener man i Klitmøller. Foto: Eddie WagnerKapsejlads
Fiskekutter ligger lige dér, hvor surferne foretrækker at hoppe og ride på bølgerne, uheldigt, mener man i Klitmøller. Foto: Eddie Wagner

Grundstødt fiskekutter i Cold Hawaii ligger lige på banen

En fiskekutter ligger 50 meter fra stranden i Klitmøller, lige hvor bølgevindsurfere kl. 13 begynder årets World Cup. - Det svarer til at der ligger i kutter midt i Parken, siger eventchefen.

 

 

Af Troels Lykke |

En mindre fiskekutter er stødt på grund ud for stranden ved Klitmøller lige der, hvor verdens 32 bedste bølgevindsurfere i eftermiddag tager hul på årets World Cup i Cold Hawaii. Kutteren stødte på grund i løbet af i nat og ligger cirka 50 meter fra stranden.

Den ligger lige dér, hvor surferne foretrækker at hoppe og ride på bølgerne, så det er en uheldig og overraskende start på World Cup-ugen, siger event manager Robert Sand:

- Det svarer til, at der står en fiskekutter i midten af Parken. Jeg tror, at vi kan gennemføre konkurrencen, men det er da irriterende for surferne at skulle sejle rundt om en grundstødt kutter. Om ikke andet så husker man 2014- udgaven af World Cup i Cold Hawaii for året, hvor surferne skulle navigere uden om en fiskekutter, siger Event Manager for KIA Cold Hawaii World Cup, Robert Sand i en pressemeddelelse.

Alarm gik kl. 04.10

Alarmen gik kl 04.10 til Kystredningstjeneste i Hanstholm, der sendte en redningsbåd i vandet og bjærgede besætningen fra kutteren.

Redningstjenesten var i tæt dialog med Søværnets Operative Kommando, hvoraf ordren lød, at skibet af miljømæssige og juridiske årsager ikke måtte bjærges væk i nat.

Det er angiveligt op til ejeren og hans forsikringsselskab, hvornår det sker. Kutteren var angiveligt på vej fra Hanstholm mod syd, da det af ukendte årsager stødte på grund.

World Cup-stævnet åbner i dag kl. 12.30, og de første surfere kommer på vandet kl. 13, hvis vejrforholdene tillader det. Lige nu er vind og bølger for svage til at afvikle konkurrencen.

content-loader
content-loader
content-loader