Gå til hoved-indhold
Karl Kristensen, Claus Høj Jensen og Frederik Dahl Hansen er sponsoreret af Adidas og SparNord. Foto: Anja DahlKapsejlads
Karl Kristensen, Claus Høj Jensen og Frederik Dahl Hansen er sponsoreret af Adidas og SparNord. Foto: Anja Dahl

Claus Høj Jensen vinder femte DM-guld i træk i H-båd - nye fotos

Sejlmageren bliver ved med at vinde. Sådan gik det også i Ebeltoft, selvom han blev disket for en tyvstart i 3. sejlads. Vi har talt med 45-årige Claus Høj Jensen.

Af Troels Lykke |

Claus Høj Jensen, Karl Kristensen og Frederik Dahl Hansen satte en serie ind ved DM for H-både, der hed 3, 1, ocs-tyvstart, 3, 3 og 1.

Det gav 12 strafpoint og en sejr, derefter fulgte Morten Nielsen med 25 point. Tre og fire i stævnet blev skipperne Claus Hovgaard og Steffen Stegger.

Der var frisk luft, mellemluft og let vind ud for Ebeltoft. 

- Det der gjorde det svært var at vi startede for tidligt i tredje sejlads, og så var vi nødt til ikke at lave fejl og starte konservativt og stole på at vores fart var god nok til at gå op mellem feltet. Og det var den. Vi var tit omkring 5-10 ved førstemærke i flere sejladser, siger Claus Høj Jensen, der havde sat et nyt Høj Jensen sejlstel på.

Næste fokus er VM i klassen.

- Nu er det VM det handler om. Om fire uger sejler vi i Varberg. Vi regner med 50-55 H-både sejler VM, siger sejleren, der har tre VM-guld i H-båden.

Bliver du ikke snart træt af at vinde i klassen? 

- Man bliver ikke træt af at vinde. H-båden er en dejlig klasse. Jeg sejler fordi jeg godt kan li det. At man så sejler så godt man kan vinde er en ekstra bonus. Vi har et godt sammenhold i klassen, alle taler med alle, siger Claus Høj Jensen, der har ros til Ebeltoft Vig Sejlklub.

- De blev virkelig forkælet, det har været helt fantastisk. God mad og der var VIP-visning på Fregatten Jylland. Dommer Michael Mosgaard fra Roskilde Sejlklub gjorde det godt, med Mols Bjerge i baggrunden var det rigtig svært den sidste dag, siger Claus Høj Jensen.

Claus Høj Jensen og mandskab mangler modstand.

Foto: Ricky Hansen

Foto: Ricky Hansen

 

content-loader
content-loader
content-loader