Gå til hoved-indhold
Steffen Stegger og mandskab har før vundet VM. Endelig fik de en sejr over Høj Jensen, der vandt alt der var værd at vinde i 2013. Foto: Casper Torndal Lindum Foto & ITKapsejlads
Steffen Stegger og mandskab har før vundet VM. Endelig fik de en sejr over Høj Jensen, der vandt alt der var værd at vinde i 2013. Foto: Casper Torndal Lindum Foto & IT

Steffen Stegger slog Høj Jensen med et mulehår

Socialt er stævnet i Amtoft berømt for at være fantastisk. Det er for H-båds sejlere ligesom at komme hjem til mor, fortæller Ricky Hansen.

Af Ricky Hansen |

Sidste gang Steffen Stegger og besætning var på Limfjorden fik de gummiben i sidste sejlads og måtte ”nøjes” med en bronzemedalje til VM for H-både, - det fik de ikke denne weekend.

Stævnet i Amtoft er deres, og de har vundet det hver gang de har deltaget. Sejren lå dog ikke lige til højrebenet, da 35 H-både sejlede udtagelsesstævne i den lille by Amtoft i Thy.

Efter lørdagens sejladser førte regerende verdensmester Claus Høj Jensen stævnet, og Steffen Stegger var henvist til 13. pladsen da de tyvstartede i 3. sejlads.

Snigerluft med byger

Søndagens vejr bød ligesom lørdag på snigerluft og i 1. sejlads lå både Høj Jensen og Stegger med i frontlinjen, men desværre for Høj Jensen måtte de i denne sejlads indkassere en tyvstart.

Dommerteamet forsøgte søndag, at starte både 2. og 3. sejlads, men vejret ville ikke samarbejde og begge sejladser blev afblæst på grund af alt for store vinddrejninger. Dermed var der kun 4 gældende sejladser i stævnet.

Selvom det var snigerluft og der blev uddelt lykkeposer i form af rummere og skraldere tilfældigt på banen må man bare konstatere, at de dygtigste altid slutter øverst på skalaen.

Som hjemme hos mor

Socialt er stævnet i Amtoft berømt for at være fantastisk. Det er for H-båds sejlere ligesom at komme hjem til mor. Halvdelen af byens 200 indbyggere er på stikkerne og yder med stolthed en sublim service og hjælpsomhed, der gør deres lille by og sejlklub ære.

Eneste kritikpunkt der kunne uddeles denne weekend, ifølge mange af sejlerne var, at dommerteamet ikke helt var på højde med det forventelige.

Startlinjen og mærkerne blev ikke hurtigt nok opdateret til vindretningen, men som skrevet var det heller ikke nemme meteologiske forhold.

Top 5

  • 1 pl.  8 p. Steffen Stegger, Lars Christiansen og Carsten Pedersen Hadsund Sejlklub
  • 2 pl.  9. p. Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Karl Kristensen, Herslev Strand
  • 3 pl. 10.p. Hans Ebler, Jesper Baungaard og Jimmy Frederiksen, Sejlklubben Neptun Vejle
  • 4 pl. 13 p. Anders Bertelsen, Peter Munkvad, Maibritt Bøndum, og Helle Jespersen Århus Sejlklub
  • 5 pl. 14.p. Claus Hougaard, Henrik Knud Larsen og Janne Lehtonon, Sejlklubben Neptun Vejle

Link til stævnet:  www.amtoft-cup.dk

Foto: Ole Vognstoft

Fotos: Ole Vognstoft

Vinderne Steffen Stegger, Carsten Pedersen og Lars Christiansen fra Hadsund Sejlklub. Foto: Ole Vognstoft

Anders Bertelsen og Helle Jespersen fra Aarhus Sejlklub jubler efter sejr i første sejlads. Foto: Ole Vognstoft

content-loader
content-loader
content-loader