Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Karl Kristensen, Claus Høj Jensen og Frederik Dahl Jensen. Foto: Anja Dahl JensenKapsejlads
Fra venstre: Karl Kristensen, Claus Høj Jensen og Frederik Dahl Jensen sponsoreres med Adidas sejlertøj. Foto: Anja Dahl Jensen

Claus Høj Jensen vinder VM i H-båd for 4. gang i let vejr og store bølger

Sejlmageren er ikke til at stoppe i H-båds-klassen. I Varberg vandt han VM i en letvejrsgyser med Karl Kristensen og Frederik Dahl Hansen. Næstbedst placeret dansker blev Hans Ebler på en 4. plads.

Af Troels Lykke |

Det så ikke særligt opløftende ud for den 43-årige Claus Høj Jensen i 9. og sidste sejlads ved VM i Varberg. 

Høj Jensen sejlmageren lå nemlig nummer 23 efter starten, og svenskeren Henrik Jörhov lå fremme i feltet og ville blive verdensmester, hvis ikke det danske hold sejlede sig op. Svenskeren måtte ikke vinde med mere end syv både foran.

Men i det gyseragtige lette vejr, hvor der var 2 m/sek. og dønninger lykkedes det Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub, at sejle sig op på en 10. plads, mens Henrik Jörhov blev nummer syv.

- I de sidste sejladser var der medstrøm på kryds og næsten ingen vind, det har aldrig været vores vejr, det var vist stædighed fra dommerens side, at der blev gennemført to sejladser på sidstedagen, men ellers var dommerne gode, siger Claus Høj Jensen, der timede starterne dårligt under VM, han nu vinder for 4. gang i klassen. I forvejen er han verdensmester i Yngling og Drage.

Dårlige starter

- Jeg kunne ikke starte i de kæmpe bølger og jeg ville ikke have tyvstarter, men når der var mellem 4 og 6 m/sek. så sejlede vi os op gennem feltet hver gang, siger Claus Høj Jensen, der også vandt sejladser og når det skete øgede holdet og vandt med over 200 meter til nummer to.

Hans Ebler fra Vejle vandt sidste sejlads og sluttede på en 4. plads. Mads Korsgaard tog 6. plads.

Ikke fester som i Thisted

Det sociale på land var ikke på samme niveau som da der var VM sidste år i Thisted/Amtoft i Danmark, erkender Claus Høj Jensen, da vi taler med ham.

- Vi havde to officielle middage ellers kunne vi passe os selv, men det var virkelig gode baner, der blev lagt ud og det er trods alt det vigtigste, siger verdensmesteren, før han skulle til festmiddagen.

Se resultatlisten

Svenske Peder Edman er her ved at lykønske de danske verdensmestre. Foto: FB

content-loader
content-loader
content-loader