Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se video med Carbon 40
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sådan gik det for 120 både i Stelton Cup

Der var 8-9 m/sek. og høj sol, til Stelton Cup i går søndag i Vedbæk. -Deltagerantallet har stabiliseret sig, siger stævneleder Søren Holmark. Se video fra Carbon 40 og X-41.

Af Troels Lykke |

En af dem, der klarede sig godt blandt de store både, var Visione fra Kerteminde.

En 38 fods båd, der efter DH har vundet Fyn rundt flere gange, både fra Bogense og Kerteminde og i år sejlede de også en flot placering hjem ved ORC-VM i Kiel.

Og nu vandt de også deres start blandt de store både i Stelton Cup i Vedbæk.

- God dag på Øresund. Visione holdet vinder både løb og hele starten for de store både, så nu kommer der lidt nyt Stelton i skabet, skriver Per Weiskvist på fb.

Schønherr tog skudstart på skæv linje

Jann Clausen, skipper på den nye hotte Carbon 40, indrømmer også, at Visione var hurtig. Selv tog de en andenplads efter Visione.

- De går godt og de kender deres båd. Det var en god sejlads på lidt under fire timer. Banerne lå godt, nærmest en op-ned-bane, men vi havde to knobs modstrøm, da vi gik sydpå mod Taarbæk, så vi brugte længere tid end normalt på kryds og det var ikke vores fordel, men vi havde en god start på en meget skæv startlinje med stor læ fordel, vores rorsmand Jørgen Schønherr lavede en flot start og vi lå på toppen af feltet fra start af, siger Jann Clausen, der med Carbon 40 loggede lige over 14 knob på læns.

Ingen tyvstarter

Stævneleder Søren Holmark, der selv sejlede med på en Luffe 37, Vivaldi, fortæller til minbaad.dk, at der ingen tyvstarter var på banen, der var lagt af dommer Henning Weng Nielsen.

De små både sejlede på en 20 sømils bane, mens de store både sejlede på en 25 sømils bane, hvor sejlerne først blev sendt til Taarbæk-bøjen og siden på læns mod Hven og hjem til Vedbæk, hvor de mødte en chikanebane.

Der var ingen protester ifølge stævnelederen, selvom to master ramte hinanden, men ingen master knækkede.

- Det var et super stævne i det fineste solskinsvejr. Vi er 30 Tordenskjolds Soldater, der arrangerer stævnet og der er snart nogle nye, der skal til. Der var 130 tilmeldte og cirka 120 der stillede op og få udgik. Det er meget de samme både der kommer og deltagerantallet har stabiliseret sig, siger Søren Holmark.

Se resultater fra Stelton Cup i Vedbæk

Se også Jan Bruuns video, der er produceret på en X-41.

content-loader
content-loader
content-loader