Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Line Just fik en 2.plads i Kiel. Foto: sejlsport.dkKapsejlads
Allan Nørregaard og Line Just fik en 2.plads i Kiel. Foto: sejlsport.dk

Nacra 17-sejler Allan Nørregaard: Vi bliver hele tiden bedre

Tre danske Nacra 17 besætninger starter de europæiske mesterskaber i dag i den olympiske flerskrogsklasse. Danskerne har vist god fremgang indtil nu, men de lærer stadig.

Af katrine bertelsen |

Nacra 17 er en af de to nye olympiske klasser der for første gang sejler under OL i Rio 2016. Det danske sejlerlandshold satser målrettet i klassen, og satsningen har indtil nu vist lovende resultater. Det skriver Dansk Sejlunion.

Ved World Cup-stævnet i Kiel kort før EM sluttede Allan Nørregaard og Line Just på en godkendt andenplads. Selvsamme besætning er også det bedste danske bud på en godt resultat ved EM i La Grand Motte, Frankrig.

– Vi har udviklet os positivt i den første del af sæsonen. Vi henter ind på favoritterne i klassen, og føler vi hele tiden kommer tættere på dem, siger Allan Nørregaard, der er overbevist om at forspringet er udlignet om to år ved OL i Rio.

Opvarmning til VM

Årets store mål for de danske landsholdsbesætninger er det fælles VM til september for alle OL-klasserne. Her er der i flerskrogsklassen ti OL-nationspladser på spil, i 2015 sejles der om tre nationspladser ved klassens VM på Aarhusbugten og en enkelt plads er der for de europæiske nationer ved EM næste år.

– Resultatet ved EM er ikke det vigtigste for os, forklarer Allan Nørregaard, og fortsætter. – Vi søger at få klar besked om, hvor vi kan forbedre os. Vi arbejder fortsat med en stejl indlæringskurve og den skal vi holde helt frem til VM.

Ny letvejrskonstellation

Ved EM stiller den nye besætningskonstellation med Lin Ea Cenholt og Søren Wiegand Kristensen op sammen. Lins tidligere gast Anders Thomsen sejler i denne uge EM i 49er med Jonas Warrer.

Besætningen med Lin og Søren er blandt feltets letteste. Det skal bruges som våben i kampen om OL-nationspladserne, skulle VM gå hen og blive sejlet i meget let vind. Ved EM stiller også Annette Viborg og Martin Hjortlund op.

Efter EM vil de danske besætninger mødes til træningslejr i Svendborg, og herefter tager de tidligt til Santander for de sidste VM-forberedelser.

Nacra 17 EM sejles fra i dag, 7. juli, og frem til finalen den 12. juli.

Stævnet kan følges her.

content-loader
content-loader
content-loader