Gå til hoved-indhold
Line Just studerer jura på Aarhus Universitet, mens Allan Nørregaard er fuldtidsprof-sejler og bor i Svendborg, hvor der snart er træningslejr. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Line Just studerer jura på Aarhus Universitet, mens Allan Nørregaard er fuldtidsprof-sejler og bor i Svendborg, hvor der snart er træningslejr. Foto: Troels Lykke

Super klima i Nacra 17: - Ingen fnidder med Line

Sådan siger 34-årige Allan Nørregaard om sin ti år yngre gast Line Just. Holdet har succes ved EM, for indtil videre ligger de på en bronzeplads i Sydfrankrig.

 

Af Troels Lykke |

Ved Nacra 17-EM i La Grand Motte, Frankrig, tæt på Marseille i Middelhavet var der i går onsdag ventetid for de 71 Nacra 17-hold, da Mistralen blæste over 12 m/sek., der er klassens grænse for hvornår der må sejles.

Den lange ventetid blev brugt til at fejre den stærke gast, Line Just, som fyldte 24 år. Det gjorde hun blandt andet med veninden  Lin Ea Cenholt, der også kommer fra Aarhus, hvor hun sejler med en anden Aarhus-sejler Søren Wiegand Kristensen, der afløser Anders Thomsen, der nu sejler 49er med Jonas Warrer og er i toppen ved 49er EM i Finland.

- Vi sidder i teltet nede på havnen og hygger os og venter på vi skal på vandet, siger Line Just, mens det suser i mobiltelefonen.

Humøret er højt, kan vi høre. Hun er da også helt fremme ved EM i hård vind.

Noget der passer duoen godt. Kort tid efter samtalen med minbaad.dk, røg Line og de andre på vandet og sejlede flere sejladser og de er stadig, efter seks sejladser, på en bronzeplads ved stævnet, viser resultatlisten.

Allan råber aldrig af Line - han forklarer

- Vi er gode når det blæser, vi har ret god fart, især på kryds, men på læns har vi stadig noget at lære af feltets top 10. Det er vildt spændende at være med hernede. Jeg lærer hele tiden en masse om båden og af Allan, der er rolig og aldrig råber. Han forklarer altid roligt tingene. Det er også sjovt hele tiden at rejse. Vi startede i Miami i januar sammen, så vi har haft meget at lære, så har vi sejlet mange steder i Europa. Og jeg kan godt mærke, at det er presset at studere, jeg overvejer at søge orlov, siger Line Just, der studerer jura på Aarhus Universitet.

Hun nyder samtidig at komme på landsholdet, hvor hun ikke i hvert eneste stævne, skal kæmpe for at få penge fra Dansk Sejlunion, da hun gastede for Lin Ea Cenholt i 49eren.

- Nu har vi et procesmål at gå efter. Hernede ved EM går vi efter at tjekke vores stærke og svage sider ud, mens resultatet betyder mindre. Det hele handler om VM, hvor vi skal kvalificere en nationsplads til Danmark. Der er ti pladser at sejle om ved VM i år , siger Line Just. Næste år sejles der også om tre pladser ved Nacra 17 VM i Danmark.

Hendes skipper, 34-årige Allan Nørregaard supplerer:

– Vi har udviklet os positivt i den første del af sæsonen. Vi henter ind på favoritterne i klassen, og føler vi hele tiden kommer tættere på dem. Vi har en stejl indlæringskurve, siger Allan Nørregaard, der er overbevist om at forspringet er udlignet om to år ved OL i Rio.

Allan: Line er stærk og uden fnidder

Om sin gast siger han:
- Line gør det super godt, hun har en meget professionel tilgang til sejladsen og hun er en pige-type, hvor der ikke er noget fnidder, hun er en gæv pige og måske den stærkeste af alle de kvindelige gaster i klassen. Nacra 17-EM sejles frem til finalen på lørdag den 12. juli.

Det blæser meget i Sydfrankrig, i La Grand Motte, halvanden times kørsel fra Marseille mod Spanien.

Det danske hold ved EM i Nacra 17. Fra venstre: Martin Hjortlund, Anette Viborg, Line Just, Lin Ea Cenholt, Allan Nørregaard og Søren W. Kristensen. Foto: fb

content-loader
content-loader
content-loader