Gå til hoved-indhold
Flere og flere stævner afgøres i latterlige vindforhold pga. publikum. Det giver desværre også lede ved sejlsporten. Foto: Antoine BeysensKapsejlads
Flere og flere stævner afgøres i latterlige vindforhold pga. publikum. Det giver desværre også lede ved sejlsporten. Foto: Antoine Beysens

Nørregaard efter 4. plads ved Nacra 17-EM: Skandaløs medal race

Medal race blev sejlet 50 meter fra land. - Det er en skandale og trist, at EM skal slutte på den her måde, hvor man lige så godt kunne kaste terning om placeringerne, siger Allan Nørregaard.

Af Troels Lykke |

Hele ugen har OL-bronzevinderen  fra 2012, Allan Nørregaard og Aarhus-gasten Line Just, ligget til bronze ved EM i den olympiske bådtype, Nacra 17.

Men da der lørdag blev sejlet medal race i La Grand Motte i Middelhavet, var det så tæt på land, at krydsmærket lå 50 meter fra land, hvor der var højhuse, som gjorde at vinden sprang 40-50 grader og helt forsvandt nogle gange.

I Medal Race, hvor de 10 bedste sejlede med, gik det sådan set godt nok i starten, da den danske besætning kom ud af boksen, men allerede på første opkryds får de en straf af dommerne på vandet, da de går i stå i en vending, fordi vinden forsvinder og danskerne kommer aldrig igen og slutter sidst i finalen og rykker ned på en samlet 4. plads, mens Iker Martinez, Volvo Ocean Race-skipper og gast vinder EM.

32-årige Allan Nørregaard, der har 15 års erfaring i OL-klasserne, ryster på hovedet over hvorfor man kunne finde på at sejle en finale så tæt på land. Til minbaad.dk forklarer han:

- Vi er rigtigt glade for vores 4. plads, men det er en skandale og trist, at EM skal slutte på den her måde, hvor man lige så godt kunne kaste terning om placeringerne. Det er jo dybt godnat, at man går hundrede procent på kompromis med vindforholdene. Vi er ikke de eneste i feltet, der er chokeret over at vi skulle sejle så tæt på land.

Allan Nørregaard har sammen med Line Just kun har været seks måneder i klassen.

Træner Finn 'Beton': Sådan er forholdene måske ved OL

Deres træner, Team Danmark Center-chefen i Aarhus, Finn 'Beton' Jensen, er enig med Allan Nørregaards kritik.

- Sådan en sejlads, som de sejlede i dag, skal man ikke sejle, men når man kommer til OL i Rio, så forlanger TV-stationerne, at man skal sejle så tæt på land, de vil bare have show til publikum, siger træneren, der har en enkel forklaring på hvorfor Allan Nørregaard og Line Just er rykket op i verdenseliten så hurtigt.

- De har trænet mere end de andre. De har trænet på vandet, hvad er svarer til en fuld arbejdsuge de sidste mange måneder. De har god fart på kryds i hårdt vejr, mens de hænger lidt på læns. De skal bare bare bruge flere timer på vandet. De har vist at de fungerer godt sammen. Line er en positiv pige og det har Allan brug for, og så er hun en dygtig sejler, siger Finn 'Beton' Jensen, der fortæller at duoen skal tabe sig 3-4 kilo til sammen, før de skal sejle VM i Santander, Spanien, til september.

Line: Ærgerligt

Line Just er klar på at træne mere, men lige nu er hun lidt skuffet over 4. pladsen, fortæller hun, lige før hun kører med de andre to danske Nacra 17-hold hjem mod Danmark.

- Vi havde ligget nummer tre så længe i stævnet, så det var lidt ærgerligt, men vi er glade nok for resultatet, det var ikke det som stævnet handlede om, men om hvad vi ku lære, men man kan ikke undgå at blive bidt af det, når vi ligger så godt, siger Line Just, der lørdag aften havde 22 timer foran sig med en Nacra 17er efter sig.

content-loader
content-loader
content-loader