Gå til hoved-indhold
49erFXerne Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie har slappet af og restitueret efter U-24 VM-guldet, fortæller Marie her til aften til minbaad.dk  Foto: Troels LykkeKapsejlads
49erFXerne Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie har slappet af og restitueret efter U-24 VM-guldet, fortæller Marie her til aften til minbaad.dk Foto: Troels Lykke

Store forventninger til EM-forsvar i 49erFX

EM i 49er og 49erFX starter tirsdag i Helsinki. Danmark stiller med et stærk landshold i 49erFX, hvor Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen er forsvarende mestre.

Af Troels Lykke |

Det danske Sejlerlandshold stiller til start ved det åbne EM med stærkeste opstilling i kvindernes olympiske 49erFX-klasse. Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen er således meget klar om målsætningerne:
 
”Jeg har store forventninger til vores 49erFX-sejlere. De har i løbet af sæsonen vist, at de hører til i verdenstoppen, og det forventer jeg også, at de vil være under EM.”

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Forsvarende europamestre
Blandt guldfavoritterne er Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen, der i 2013 vandt EM på hjemmebanen i Aarhus, og for blot en uge siden kunne den unge besætning tilføje titlen som junior verdensmestre 2014 efter sejr i selv samme farvand.
 
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt sølv ved Kielerugen – et godt selvtillidsboost for besætningen, der sidste år sluttede på 4. pladsen ved EM. Blandt outsiderne er søstrene Maiken og Anne-Julie Schütt, der gennem sæsonen har været en besætning i rivende udvikling.
 
De tre danske både vil helt sikkert møde hård modstand fra konkurrenterne. De brasilianske VM- og EM-sølvvindere fra 2013, Martine Grael og Kahena Kunze, er ikke placeret dårligere end 2. pladsen ved deres stævner i denne sæson – og må regnes som topfavoritter til titlen.

49erFX-klassen er fortsat en klasse i stor udvikling, og der kan sagtens være nye besætninger, der melder sig i topstriden.
 
Internationalt topniveau i 49er-klassen
I herrernes 49er-klasse vil de danske besætninger stå over for et uhyre stærkt deltagerfelt, der tæller flere OL-medaljevindere og America’s Cup-sejlere, herunder den australske OL-guldvinder Nathan Outteridge, der tilbage i 2011 vandt EM i netop  Helsinki. De regerende verdens- og europamestre, Peter Burling og Blair Tuke (NZ), stiller også til start.
 
Den danske OL-guldvinder fra 2008, Jonas Warrer, stoppede for kort tid siden samarbejdet med Peter Lang. Warrer stiller op til EM med Anders Thomsen, der er en erfaren 49er-sejler og tidligere har vundet EM-sølv i klassen.
 
”I 49er-gruppen kan vi ikke sætte de samme forventninger op som hos kvinderne. Vi har en ny konstellation med Warrer/Thomsen, hvor samarbejdet skal helt på plads først. Vores unge besætning med brødrene Mads Emil og Christian Peter Lübeck har en gylden mulighed for ved EM at slå igennem på seniorniveau,” vurderer sportschef Thomas Jacobsen.
 
Mads Emil og Christian Peter Lübeck vandt sølv ved det netop overståede junior VM i Aarhus. I alt er syv danske besætninger til start i Helsinki.  

EM starter tirsdag den 8. juli og slutter med finaler søndag den 13. juli. Stævnet kan følges på http://49er.org/event/2014-european-championship/

Danske deltagere ved 49er & 49erFX EM 2014
 
49er 
 Jonas Warrer/Anders Thomsen - KDY
 Mads Emil Lübeck/Christian Peter Lübeck - KDY/Hellerup Sejlklub
 Tobias Hemdorff/Mathias Livbjerg - Kaløvig Bådelaug
 Frederik Just Melson/Markus Oliver Nielsen - Middelfart Sejlklub
        
49erFX - kvinder
 Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen - Hellerup Sejlklub/Yachtklubben Furesøen
 Ida Marie Baad Nielsen/Marie Thusgaard Olsen - Aarhus Sejlklub
 Maiken Foght Schütt/Anne-Julie Foght Schütt - Horsens Sejlklub
 
 

content-loader
content-loader
content-loader