Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard, Nacra 17-sejler og Jonas Warrer, ser her under VM i 49er i september. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Allan Nørregaard, Nacra 17-sejler og Jonas Warrer, ser her under VM i 49er i september. Foto: Troels Lykke

Jonas Warrer og Anders Thomsen tester nyt samarbejde i Kielerugen

Kieler Woche er i år vigtig forberedelse til EM og U-VM for 49er-klasserne. Samtidig testes nye besætninger i 49er og Nacra 17.

Af Troels Lykke |

Den traditionsrige Kieler Woche starter den kommende weekend og løber over hele ugen. De første dage gælder det OL-klasserne, og sidst på ugen kommer de internationale klasser på vandet.

Stævnet bliver som vanligt et stort tilløbsstykke for danske sejlere – i år også for OL-klassernes vedkommende. For 49er og 49erFX ligger stævnet som optimal opvarmning til både U-VM, der sejles i Aarhus lige efter Kieler Woche, og EM, der sejles i Finland fra den 8. juli, fortæller Dansk Sejlunion til pressen. 

God timing

”Kieler Woche har høj prioritet for landsholdet i år, fordi timingen er god med henblik på de opgaver, der ligger frem mod VM. Senest er det også blevet aktuelt for os at teste nogle nye besætninger,” siger sportschef Thomas Jacobsen med henvisning til sidste uges nyhed om, at Jonas Warrer og Peter Lang stopper deres fælles 49er-satsning frem mod OL.

Begge ønsker at fortsætte i 49er, og for Jonas Warrers vedkommende har det i første omgang ført til, at i Kiel afprøver mulighederne sammen med Anders Thomsen – nuværende Nacra 17-sejler og tidligere EM-sølvvinder i 49er sammen med Allan Nørregaard.

”Foreløbigt skal vi se, hvordan Jonas og Anders fungerer sammen i båden. Hvis de kommer hjem med en god oplevelse og to tommelfingre, der vender opad, så er det måske en løsning, vi skal arbejde videre med. Men lige nu er det bare en test. Ingenting er afgjort,” understreger Thomas Jacobsen.

Thorsell i Nacra 17

Anders Thomsen efterlader foreløbigt en tom plads i Nacra 17, hvor han de seneste måneder har sejlet sammen med Lin Ea Cenholt. Under Kieler Woche betyder det, at hun stiller op sammen med 49er-sejleren Christopher Thorsell.

Foruden de nævnte er bl.a. Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen, Ida Marie Baad/Marie Thusgaard og Anne-Julie Schütt/Maiken Schütt til start i 49erFX. I 49er er Mads Emil Lübeck/Christian Peter Lübeck med i feltet, i Nacra 17 er Allan Nørregaard/Line Just med.

I Finnjolle er bl.a. Mads Bendix og Martin Boidin til start, og i Laser stiller bl.a. Thorbjørn Schierup og Michael Hansen op.

I Laser Radial er landsholdssejlerne Sarah Gunni og Anne-Marie Rindom netop hjemvendt fra EM og har derfor fravalgt Kieler Woche, der for OL-klassernes vedkommende indgår i EUROSAF Champions Sailing Cup-serien.  

29ere sejler EM i Kiel

Også de danske 29ere er talstærkt repræsenteret i Kiel. Umiddelbart efter Kieler Woche sejler 29erne EM samme sted. EM er årets topprioritet for de danske  29ere, efter som VM foregår temmelig langt væk – i Canada.

content-loader
content-loader
content-loader