Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Mogens Hansen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fører U-24 VM

De kvindelige 49erFX-sejlere fra Aarhus er kommet godt fra start på hjemmebane. Hos 49erne er brødrene Lübeck på en 3. plads. Der sejles frem til på tirsdag.

Af Troels Lykke |

- Vi fører U24 VM efter førstedagen. Vi havde en serie på 5,3,1. Så det gik den rigtige vej hele dagen. Vi havde fralandsvind, så der var mange vindpust og skift der skulle holdes øje med. Kryds fingre for os i dag eller kom ned på Aarhus Lystbådehavn og hep!, skriver Ida Marie Baad på facebook. Hun er regerende europamester i 49erFX med Marie Thusgaard.

Også på 49er siden stiller Danmark op med stærkt mandskab i form af de to stjerneskud brødrene Mads Emil og Christian Peter Lübeck fra København. Holdet er lige nu på en 3. plads.

Og lige nu er der travlhed både på land og vand i den gamle lystbådehavn, hvor Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten har til huse.

I samarbejde med Sailing Aarhus, Aarhus Kommune og Sport Event Denmark, agerer de to klubber nemlig værter og medarrangører for 2014 SEIKO 49er og 49er FX Junior World Championship, som afholdes på Aarhusbugten fra d. 27. juni – 1. juli.

Klubberne har god erfaring med afvikling af international kapsejlads og med 49er sejlads i særdeleshed, idet adskillige stævner har gæstet Aarhusbugten de seneste år med stor succes.

”Vi glæder os, hver gang 49erne gæster Aarhus, siger formanden for Aarhus Sejlklub, Per Risvang.

Med en netop overstået Kieler Woche og et 49er EM i Helsinki forude kunne man frygte, at et J-VM i Aarhus ville blive forbigået af sejlerne, men dette har ingenlunde vist sig at være tilfældet. Der er sejlere fra ikke mindre end 19 lande og blandt deltagerlisten.

Ida Marie og Marie kom godt fra start. Her ud for den Permanente i Aarhus. Foto: Mogens Hansen

content-loader
content-loader
content-loader