Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Per Weiskvist og Visione i bådtypen Ker 11.3 runder mærke først. Torsten Bastiansen i Xp 38 kommer lige efter i Kiel i torsdagens sejlads.

Hestbæk bitcher igen over en laaang VM-dag i Kiel

Torsdagens distancesejlads blev kortet fra 54 til 49 sømil, alligevel kom mange sejlere først i havn kl. 22.30, ikke sjovt synes Michael Hestbæk. Per Weiskvist tog ny sejr med Ker 11.3 og er i finalen.

Af Troels Lykke |

Prof-sejleren Michael Hestbæk havde torsdag en lang arbejdsdag på Farr 400eren Oxygen i Kiel ved ORC-VM, hvor 1.500 sejlere på 152 både kæmper til i morgen lørdag med.

Michael Hestbæk forklarer på facebook, hvor holdet nu er på samlet 10. plads i gruppe A:

- Vi havde endnu en distance sejlads med til tider SLET INGEN VIND.  Vi tyvstarter desværre og må tilbage for at starte om, kommer rigtig godt igen og ligger halvvejs i sejladsen ca. 3-5 overalt. Desværre så dør vinden helt ud igen og tingene lidt tilfældige. De store både når i mål, mens vi parkerer 2-5 sømil før målstregen.

Han fortsætter:

- Er først i havn kl. 22.30 Shit nogle lange dage vi har hernede. Slutter 13 og ligger 10er overalt. Er det båden eller os der ikke kan få det til at spille, det er jo altid spørgsmålet i handicap sejlads  Men for vores vedkommende drejer det sig om at sejle så godt og fejlfrit som muligt, de andre faktorer er vi ikke selv herrer over!

Weiskvist kunne fejre ny sejr

Fuldtidsamatør-sejleren Per Weiskvist fra Kerteminde Sejlklub kan i den grad bide skeer med profferne ved ORC-VM i Kiel. Det blev atter til en førsteplads med taktiker Kim Haugaard.

Per Weiskvist:

- Det kan godt virke en smule surrealistisk, men vi arbejder benhårdt, hele holdet, og kan derfor på dagens laaaange Off Shore sejlads, fejre vores 2. Sejr ved dette VM . Vores serie lyder så overraskende på to førstepladser, en fjerdeplads, en ottendeplads og en femteplads. Og i 4 af 6 sejladser, har vi været hurtigste båd i mål i vores klasse, og er dermed kvalificeret til finalesejladserne de kommende to dage. Vi er samlet nr. 8 ud af 60 både, det havde vi nok ikke turde tro på for en uge siden, forklarer Visione-ejeren.

ORC-sejlads er hot og der sejles også efter reglen i Danmark, fx ved Aarhus Big Boat.

content-loader
content-loader
content-loader