Gå til hoved-indhold
32-årige Signe Storr ved Salt Whistle Bay, Mayreau. Foto: HenrikTur
32-årige Signe Storr ved Salt Whistle Bay, Mayreau. Foto: Henrik

Signe lever livet i paradis - nu ferie i ferien

Signe Storr fortsætter i paradiset på en 30 fods sejlbåd. Ankerpladserne den sidste uge har været i Bequia, Tobago Cays og på Mayreau og de ligner postkort, skriver hun.

Af Signe Storr, Caribien |

Da vi sidste vinter havde båden liggende i London, mødte vi mange langturssejlere, som havde sejlet og levet på deres båd i rigtig mange år.

Et af disse par fortalte os begejstret om de ensomme ankerpladser i Fransk Polynesien, hvor de kunne svømme, dykke og slappe af. Det var som at have ferie i sin ferie, forklarede de.

Ferie i vores ferie
En sådan ferie i vores ferie har vi også oplevet i denne uge – selvom vi ikke er i Fransk Polynesien, og selvom vi har ligget omgivet af charterbåde.

Vi har ligget for anker ved dejlige sandstrande, vi har svømmet i klart vand og afprøvet vores SUP (Stand Up Paddle board), vi har gået ture langs strandkanten, hygget os med andre danske både, og jeg har læst to bøger og har bagt pandekager.

Man skulle synes, at vi kunne holde ferie som dette det meste af tiden, men af en eller anden grund har vi altid en masse at lave.

Forskel på kortturssejlere og langturssejlere
Jeg oplever en stor forskel på de sejlere, der er af sted i et år (lidt misvisende kaldet kortturssejlerne), og dem der har erstattet deres landbaserede hjem med en båd, som vi har.

Cruisere, der er af sted i en kortere periode, virker umiddelbart som om, de er bedre til at holde ferie: Bedre til at opleve noget og bedre til at nyde det. Måske bekymrer de sig mindre om alle de små ting, der går i stykker eller ikke virker optimalt, så længe det kan holde turen hjem.

Langturssejlerne er altid i gang med at reparere noget eller vedligeholde noget på deres både, og man kan ofte finde mændene i bådforretningerne, hvor de leder efter den ene ting, de mangler, for at kunne ordne det, de er i gang med.

Langturssejlerne betragter måske i højere grad deres tilværelse som en ny hverdag fremfor en evig ferie. For hvornår har man ferie, når man har ferie hele tiden?

Det er vel at sammenligne med pensionisterne, der har mere travlt efter de er stoppet med at arbejde.

Kortturssejlernes tur er ofte en mere tydeligt afgrænset ferie, selvom ferien måske varer i et år, og det, tror jeg, gør en forskel, som jeg vil prøve at tage ved lære af. Det virker jo lidt fjollet at side på en båd i Caribien og være stresset!

Scener fra et postkort
Ankerpladserne, som vi har været ved den sidste uge både i Bequia, Tobago Cays og på Mayreau, har i høj grad lignet de strande, vi har set på postkort, og nogle gange har jeg måttet knibe mig selv i armen for at forstå, at denne ferie er min dagligdag.

Vi har nydt at slappe og få alt det, vi har været igennem den seneste tid, lidt på afstand. Vi har ikke helt overholdt vores alkoholfrie diet, men vi har dog skåret det ned til en ”sundowner” inden aftensmaden. Vi er trods alt på ferie!

Signe

Vi udforsker området ved Princess Margaret Beach, Bequia

Vi sejler mod Tobago Cays i det mest fantastiske klare turkise vand.

Henrik ved The Horseshoe Reef, Tobago Cay

Salt Whistle Bay, Mayreau

Signe og Henrik har sejlet fra St. Lucia og sydpå med kurs mod St. Vincent.

content-loader
content-loader
content-loader