Gå til hoved-indhold
Tur
Signe får sin daglige smoothie med banan, annanas og kokosnød på Cafe Olé i Rodney Bay. Den er stærkt vanedannende!

Signe og Henrik tilbage i Rodney Bay: Dame gav specielle anker-signaler

En pæn amerikansk dame på omkring 60 år viste os fingeren, skriver Signe, der nu glæder sig til bådudstilling i Miami.

Af Signe Storr, St. Lucia |

Efter en dejlig uge i Grenadinerne, er vi sejlet tilbage til Rodney Bay, da vi skal flyve ud af St. Lucia til Miami Boat Show.

Vi ankom til Rodney Bay fra Bequia midt på natten, men vurderede, at vi sagtens kunne sejle ind og lægge os for anker, da Rodney Bay er en stor åben ankerplads, og vi kender området godt.

Bugten er dog meget oplyst på land, hvilket gør det svært at se de både, der ligger for anker, og især de både, der ikke har tændt deres ankerlys.

Til min store irritation, insisterede Henrik på at sejle så langt ind mod land som muligt, hvilket betød at vi skulle forbi et større antal mørklagte både, der var umulige at se, før man kom tæt på. Det lykkedes os dog at ankre uden at sejle ind i nogen (og uden at blive uvenner), og næste morgen kunne vi gå i havn.

Utryg ved at ankre
Jeg er ofte lidt utryg, når vi skal lægge os for anker, da det da er mig, der står ved rorpinden. Vores båd sejler ikke altid derhen, hvor man gerne vil, og når man gerne vil have den til det, og samtidig er jeg dårlig til at bedømme afstande.

Jeg er altid bange for at sejle ind i andre, så for mig er det altid lidt nervepirrende. Jeg synes dog, jeg er blevet langt bedre til det, selvom Henrik vist ikke altid synes, at min udvikling har været tilstrækkelig.

Jeg synes selvfølgelig, at han har en dårlig forståelse for min bekymring, men det er han helt sikkert ikke enig med i! Ind til videre har vi dog ikke sejlet ind i nogen, så jeg krydser fingre for, at det forbliver således.

Signaler
Tilbage i Rodney Bay fortalte jeg et par kvinder om Henriks og mine diskussioner om at ankre, og vi talte om hvilke signaler, vi hver især bruger eller skal adlyde i disse situationer.

Den ene fortalte om en situation, hvor hun stod ved roret og skulle aflæse hendes mands signaler. Hun forstod dog ikke, hvad hendes mand vil have hende til, og da det til sidst lykkedes dem at smide deres anker, skældte hun ham ud over, at han havde lavet om på deres aftalte signaler: ”Du har lavet om på signalerne!”, skreg hun.

Vi grinede af hendes livlige fortælling, hvortil en pæn amerikansk dame på omkring 60 år viste os fingeren og sagde ”Her får du et nyt signal til ham!” Heldigvis kan jeg den næste uges tid se frem til ingen vanskelige anker-manøvrer, men i stedet daglige varme brusebade på et hotel i Miami. Det bliver lykken!

Signe

Henrik dykker og tjekker anker.

Signe og Henriks båd i Rodney Bay.

Black Pearl fra filmen Pirates of the Caribbean ligger fast i Rodney Bay.

Vi har efterhånden været så mange gange i Rodney Bay Marina, at det føles meget hjemligt at være her igen, skriver Signe.

content-loader
content-loader
content-loader