Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Big Boat i Egå - TV 2 kiggede forbi - Lorenzen-kommentar

Big Boat blev vundet af Swan 45 med Erik Berth for de store både og en X-37 med Michael Møllmann hos de mindre. Vinder modtog SLAM-jakker. Læs nu Lorenzen-kommentar: ORC giver tæt sejlads.

Af Troels Lykke |

Morten Lorenzen, kommentator på minbaad.dk, sejlede med på Xp 44eren Stony. Vi har spurgt om en kommentar fra stævnet. Her er den:

- EGÅ sejlklub lavede igen i år et super arrangement i weekenden, desværre var det kun 15 af de store både der fik lov at opleve det.

Med indførelsen af ORC målereglen blev sejladserne præcist lige så tætte som teorien forudsagde. Flere af de indbyrdes placeringer blev afgjort med få sekunder, og man skal absolut sejle sin egen båd optimalt hele vejen rundt på banen for ikke at blive taber i det tætte game.

Århus bugten var som vanlig meget tricky, med skiftende vindretninger og cirkulær strøm.

Mange starter

Vi fik øvet mange starter, da feltet var en anelse ultålmodige og gennemført fem super sejladser på op-og-ned baner.

På trods af de vanskelige lokale forhold var det sjællandske sejlere der løb med første pladserne.

Swan 45'eren TAROK fra Helsingør levede til fulde op til sit navn med fem prikker i ORC A klassen.

I ORC B blev det et meget tæt opgør imellem Hansen (X-37) og Soldier Blue (Xp38). På trods af en tyvstart i sidste sejlads kunne Hansen sejle fra Egå som vinder a point med Soldier Blue. Tre første pladser gjorde udslaget.

Om bord på Stony (Xp44) havde vi en skøn weekend hvor vi fik to 3. pladser, een 4 og desværre også to 7.

Det rakte til en samlet 5. plads - absolut "room for improvement" - og det har vi tænkt os at levere i næste weekend, hvor Big Boat feltet dyster i Helsingør. Ohøj herfra, hvor den sidste dag i Pinsen skal nydes, skriver Morten Lorenzen.