Gå til hoved-indhold
Herlig vind søndag udfor Egå. Foto: Pantaenius/Niels KjeldsenKapsejlads
Herlig vind søndag udfor Egå. Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen

X-50 XOXO fik ny fairplay-pris i Aarhus Big Boat

Fairplay-pris gik, efter afstemning fra deltagere og dommere, til X-50, der i en start blev presset så tæt på dommerbåden, at de måtte starte motor for at undgå at vædre den, hvorefter hold udgik.

Af Troels Lykke |

Søndag var der svag vind og den ville ikke stabilisere sig. Vinden blev ved med at dreje op til 90 grader, så det blev først kl. 13 der blev startet. Herefter blev der gennemført to sejladser i let vind, inden bådene vendte mod Egå Marina.

Fire både smed anker uden for havn

Her var der i mellemtiden opstået et problem, da der var ekstremt lavvande i havnebassinet.

Fire både måtte kaste anker ud for marinaen – og RIB’er måtte agere shutler – men det blev også klaret, så der var klar til præmieoverrækkelsen og after-sailing ved klubhuset.

Erik Berth i Swan 45 Tarok VII var suveræn vinder i A-klassen med fem 1. pladser, efterfulgt af Morten Ulrikkeholm i Farr 400, Oxygen.

I B-klassen var der tæt løb mellem Soldier Blue og HANSEN der endte a point, efter 20% straf til HANSEN i sidste start. Men Michael Møllmann i X-37 HANSEN vandt samlet med sine tre 1. pladser.

Ny fairplay-pris

Der blev i år uddelt en fairplay pris, som efter afstemning fra deltagere og dommere gik til X-50, XOXO, ejet af Jørn Nissen fra Juelsminde.

Båden blev i en start blev presset så tæt på dommerbåden, at de måtte starte motor for at undgå at vædre den, hvilket Egå Sejlklub sætter pris på, og båden udgik derfor af sejladsen.

Lodtrækningen om North Sails spileren faldt ud til fordel for Oxygen, der havde nogle sjove kommentarer de ville tage med hjem til deres anden sejlleverandør, Elvstrøm Sails.

- Alle sejlerne viste entusiasme og glæde ved at deltage, og har responderet meget positivt over arrangementet – der var velgennemført både på vandet og på land, lyder det fra en glad stævneleder Steen Jepsen, der under afslutningen takkede alle de frivillige og sponsorerne Adidas, SLAM, Palby, X-Yachts, North Sails, og Pantaenius bl.a.

- Frivillige og sponsorer er begge er vigtige elementer i at holde sådan et arrangement, og beklagede at vi ikke havde indflydelse på hverken den svage skiftende vind eller den pludselige lave vandstand i havnen.

Samlede resultater ses på www.aarhusbigboat.dk

Tarok, Swan 45, vandt SLAM-jakker. Her sejler de dog i Adidas-sejlertøj. 

Til venstre i billedet ses årets vinder at Palby Fyn Cup, efter DH. Men efter ORC gik det ikke specielt godt for Kerteminde-båden, Visione 3.1.

X-37 Hansen vandt i tæt opgør med Lars Ive i Xp38.

Suveræne Swan 45-sejlere fra Helsingør med Erik Berth, der her holder en flaske. Fotos: Pantaenius/Niels Kjeldsen

Visione 3.1 fra Kerteminde.

Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen

content-loader
content-loader
content-loader