Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Allan Nørregaard prøver at sejle med Annette Viborg fra Horsens. Hendes gast, Martin Hjortlund, stoppede fornylig i Nacra 17. Foto: Troels Lykke

Rokader i Nacra 17-miljøet

Annette Viborg sejler med Allan Nørregaard og 49eren Christian Peter Lübeck sejler med Nørregaards gast Line Just som forsøg. Sportschefen gør status.

Af Troels Lykke |

 Med tre besætninger i top-10 ved VM er 49erFX-klassen dansk sejlsports stærkeste kort før den kommende sæson, hvor OL-udtagelserne bliver indledt.

49erFX-sejlere udgør halvdelen af navnene på sejlerlandsholdet for 2015-sæsonen. I alt er 12 sejlere udtaget til holdet, herunder de tre 49erFX-besætninger, der placerede sig i top-ti ved årets VM i september.

”Vi står historisk stærkt i 49erFX med tre besætninger, der forbedrer sig hele tiden og gør hinanden stærkere. Det er en virkelig positiv udvikling, som også bliver understøttet af de unge mandlige 29er-besætninger, der deltager i FX’ernes træningsmiljø,” siger sportschef Thomas Jacobsen til sejlsport.dk

I forhold til 2014 er Maiken og Anne-Julie Foght Schütt nye på landsholdet oven på en markant fremgang i resultaterne i sæsonens løb – bl.a. med kvalifikation til Medal Race ved både EM og VM.

De to øvrige besætninger er Ida Marie Baad og Marie Thusgaard (EM-guld og VM-sølv i 2014) samt Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen (EM nr. 4, VM nr. 6 i 2014).

Sportschef Thomas Jacobsen har sammen med trænergruppen i Dansk Sejlunion netop meddelt holdinddelingerne forud for 2015-sæsonen. I alt er knap 100 sejlere fordelt mellem henholdsvis Sejlerlandshold, Udviklingslandshold, Ungdomslandshold og Kraftcentergruppe.

Rindom og Gunni arbejder godt sammen

Foruden 49erFX er Laser Radial med to sejlere – Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni – en klasse med opadgående formkurve.

”Anne-Marie og Sarah arbejder godt sammen og hjælper hinanden på en måde, de begge har fordel af. Anne-Marie har haft en fremragende 2014-sæson, hvor hun har stabiliseret sig som en af de bedste i klassen. Sarah har været skadesplaget en stor del af året, men vi ved, hun har potentialet til at være med i toppen,” siger Thomas Jacobsen.

Eksperimenter i Nacra 17-klassen

I Nacra 17 bliver der i øjeblikket eksperimenteret lidt med besætningerne. Christian Peter Lübeck har forladt 49er og har nu fundet fornyet gejst i Nacra-gruppen, hvor han lige nu træner sammen med Line Just forud for januars World Cup i Miami.

Allan Nørregaard, der i 2014 har sejlet med Line Just, stiller op i Miami sammen med Annette Viborg.  

”Vi har sikret OL-pladsen i Nacra, så lige nu har vi lidt luft i kalenderen, som vi bruger til at afprøve forskellige besætninger. I Nacra er vægten i båden ekstra vigtig, derfor er det væsentligt for os at teste alle de muligheder, vi har på hånden,” siger Thomas Jacobsen.

I 49er er Jonas Warrer og Anders Thomsen eneste besætning på sejlerlandsholdet. De to leverede med VM-sølvet i Santander et af de bedste danske 49er-resultater nogensinde. Til gengæld er bredden blandt de danske 49ere mindre end tidligere.

”Med Nacra’en som ny OL-båd, er der bud efter nogle af de samme sejlerprofiler, der også gør sig gældende i 49er – det er Allan Nørregaard et godt eksempel på. Oveni har der været et par opbrud blandt besætningerne. Vores bredde i 49er-miljøet er lige nu lidt mindre, end vi ønsker, men vi har unge besætninger, der arbejder målrettet, så jeg er fortrøstningsfuld,” siger Thomas Jacobsen.  

Toppen i 49er-miljøet for herrer består snart kun af Jonas Warrer, (foto) og Anders Thomsen. Seneste rygte lyder på at Mathias Livbjerg har stoppet sin satsning med Tobias Hemdorff. Foto: Troels Lykke 

content-loader
content-loader
content-loader