Gå til hoved-indhold
- Anne-Marie har udviklet sin teknik, hun sejler klart hurtigere i dag, end da hun var med ved OL i 2012, siger sportschef Thomas Jacobsen. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
- Anne-Marie har udviklet sin teknik, hun sejler klart hurtigere i dag, end da hun var med ved OL i 2012, siger sportschef Thomas Jacobsen. Foto: Dansk Sejlunion

Anne-Marie Rindom henter karrierens største triumf i Rio i verdensklasse-felt

Den 23-årige Horsens-sejler vinder guld ved stort teststævne på OL-vandet i Rio. Polsk træner får skyld for fremgangen.

Af Troels Lykke |

Dansk sejlsports olympiske forhåbninger fik sent lørdag (dansk tid) et stort løft, da Anne-Marie Rindom sejrede i Laser Radial-klassens For-for-OL i Rio.

Stort set hele verdenseliten deltog i stævnet, hvor den 23-årige Horsens-sejler før det afgørende Medal Race lå på en samlet tredjeplads - lige i hælene på de to førende sejlere fra henholdsvis Finland og Belgien.

I Medal Race, hvor kun feltets ti bedst placerede var med, lå de to forreste i bund, mens danskeren kom i mål som nummer fire. Det var nok til at bringe Rindom op på den samlede førsteplads.   

"Jeg lå treer og vidste, at jeg havde chancen for at vinde, så jeg var rigtig nervøs før start. Jeg forsøgte at holde mig ude af problemer og kontakt med de andre både og i stedet sejle mit eget ræs. Det lykkedes rigtigt godt," fortæller Anne-Marie Rindom i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.
 
"Jeg så, at de to piger, der lå foran mig, fik en dårlig start. Derfra handlede det om at følge dem og sørge for, at de ikke kom forbi." "Sejren er et kæmpe skridt for mig. Det er et godt signal at vise, at jeg kan sejle hurtigt på den olympiske bane," siger Anne-Marie Rindom.

Rindom blev nummer 13 ved OL i London, og hun har siden opnået flere gode World Cup-resultater. Sejren i Rio er dog karrierens hidtil klart største resultat.

Bekræfter potentiale
"Det er rigtigt godt gået af Anne-Marie. Og det bekræfter en tendens, vi har set det seneste år, hvor både Rindom og vores anden landsholdssejler Sarah Gunni er rykket helt ind i verdenseliten," siger Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen.

"Anne-Marie har udviklet sin teknik, hun sejler klart hurtigere i dag, end da hun var med ved OL i 2012. Jeg vil i høj grad tilskrive vores polske træner Piotr Wojewski æren for hendes udvikling. Sammen med hendes egen indsats, naturligvis."

"Laser Radial er en af de klasser, vi satser på frem mod OL. Anne-Maries resultat i Rio bekræfter, at vi er på rette vej - og at det er en klasse, hvor vi har medaljepotentiale, når vi kommer frem til 2016.

Det danske sejlerlandshold er allerede nu i gang med at etablere en permanent træningsbase i Rio. Flere containere med joller og udstyr bliver fragtet til OL-byen, så landsholdssejlerne kan komme forbi og træne på OL-vandet i egne både.

"Det er virkelig svært at sejle i Rio. Og meget anderledes end i Europa. Så vi bliver nødt til at komme tilbage og træne rigtigt meget," siger Anne-Marie Rindom. 

Anne-Marie Rindom har rykket sig siden OL. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader