Gå til hoved-indhold
Snipe-sejlere fra udlandet kom atter til det kendte stævne i Espergærde.Kapsejlads
Snipe-sejlere fra udlandet kom atter til det kendte stævne i Espergærde.

Udlandet bankede danskerne ud af banen i Harboe Snipe Cup

Det 46. Harboe Snipe Cup, der også er Åbent Dansk Mesterskab, blev afviklet af Espergærde Sejlklub i Pinsen, med 32 joller fra 5 nationer. Belgien, Spanien og Norge toppede.

Af Troels Lykke |

Serious Sailing, Serious Fun® er snipeklassens varemærke og årets HARBOE SNIPE CUP levede til fulde op til dette motto. Med gode og tætte sejladser og god afslutning på land var dette rammen om tre fine dage i Espergærde.

De planlagte 8 sejladser blev gennemført med 3 sejladser hhv. lørdag og søndag og 2 sejladser mandag. Lørdag og mandag var vinden i det nordvestlige hjørne og søndag i sydvest og alle dage med let vind.

Forholdene var udfordrende for sejlerne, hvilket gjorde, at kun en enkelt af de førende besætninger undgik placeringer udenfor top 10. i enkelte sejladser.

Baneleder Henrik Paulsen og et godt team af hjælpere på dommer- og mærke både, udførte et godt job og sejladserne blev afviklet perfekt, fortæller Svend Andersen fra Espergærde Sejlklub.

Udenlandske sejlere besatte top

Vinder blev Manu Hens/Enrico Michel, Belgien med 30 point, andenpladsen gik til Damian Borras/Carlos Bats, Spanien med 33 point og tredjepladsen gik til Jostein Grødem/Maj Kristin H. Borgen, Norge med 36 point. Som det ses af pointscoren var der tæt kamp i toppen.

Bedste danske besætning og dermed årets Danmarksmester blev Kim Hyttel/Karin Birkmose på en 7. plads.

Tak til vores sponsor HARBOES BRYGGERI A/S, fortæller Espergærdes Sejlklub.

Vinderne i Harboe Snipe Cup.

content-loader
content-loader
content-loader