Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Knut Frostad fra Norge leder Volvo Ocean Race. Foto: Troels Lykke

Frostad: Danmark kan være med i Volvo-sejlads - nu kun 75 mio. kr.

Minbaad.dk er i Sydengland og skal i dag sejle på den nye VO 65 One Design. - Båden har gjort det billigere at deltage i Volvo Ocean Race, siger sejladschef Knut Frostad.

Af Troels Lykke, Sydengland |

- Denne gang koster det kun mellem 10 og 14 mio. euro at deltage i Volvo Ocean Race for de syv hold, der stiller op, undtagen kvindeholdet SCA, der bruger flere penge, men i 2011 kostede det holdene mellem 21 og 36 mio. euro. Derfor kan et land som Danmark også være med, siger Knut Frostad i dag til minbaad.dk, der lige nu er i Sydengland på Greenmarine, hvor VO 65erne bygges.

Netop fordi det er one design i Volvo Ocean Race gør, at det er langt billigere at deltage i jordomsejlingen.

- Holdene ville bruge kæmpe summer på udvikling af software til navigation, skrogdesign og mange andre ting hvis de måtte, derfor er alt one design i mindste detalje, siger Knut Frostad om starten der går i starten af oktober i Alicante, Spanien.

Ikke mindst udvikling af båden og bygning af den, gør at prisen er droppet, vi har dog hørt at båden stadig koster 30 mio. kroner, men så får man også shorecrew med, da der er et fælles værft for de syv både.

- Vi har nu stoppet en trend med at man bare kunne bruge flere penge sit hold, som i 2009 hvor vinderne brugte mere end 50 mio. euro (Ericsson, red.) for at vinde. Nu har vi gjort det billigere med One Design både, siger Frostad.

En sejlads, hvor der ikke er pengepræmier, men kun æren at sejle om, som i America's Cup.

10.000 sømile-tjek

Hvis der skal være ændringer på bådene, skal holdene være enige om ændringer, men Volvo Ocean Race skal også være enig.

- Vi laver også et 10.000 kilometer syn på bådene, som man gør på Volvo-bilerne, vi har en lang liste, det giver god mening. Men vi har også sensorer på belastninger i båden, hvor der helst skal lyses grønt, når et område er rødt, ved man at et vant fx er overbelastet, siger Knut Frostad.

Det er denne tyrkisk ejet Vo 65er med amerikanske sejlere, at vi skal være om bord med. Syv både forventes på linjen. To både er stadig i hallen her i Greenmarine. - Til juni er alle både på vandet, siger Knut Frostad.

content-loader
content-loader
content-loader