Gå til hoved-indhold
Der var masser af vind ved DM i Ylva. Foto: Jørgen Dam/Korsør SejlklubKapsejlads
Der var masser af vind ved DM i Ylva. Foto: Jørgen Dam/Korsør Sejlklub

Reserve-skipper Johnny Jensen snupper DM i Ylva

Stig Pallisbeck fra Veddelev fik ondt i ryggen, men så satte Starbåds-sejleren Johnny Jensen sig ved roret og vandt med Henrik Kingo, Per Sindal og Erik Prins, lige foran mr. Ylva alias Leif Pehrson.

Af Troels Lykke |

Der blev kun gennemført fire sejladser til DM i Ylva, hvor 15 både kæmpede. Første dag i 2 - 3 m/sek. på en op-ned bane på 0,8 sømilmil.

Efter to sejladser døde vinden fuldstændig og da prognoserne ikke var lovende blev sejlerne sendt i land til grillpølser og moleøl.

Lørdag kom vinden - så godt og vel. Første sejlads blev skudt igang i 13 m/sek. og store bølger. I løbet af sejladsen nåede vi vindstød på 17 til 20 og et enkelt på 25 m/sek.

Se minbaad.dks galleri fra sejladsen

Havari

Klubformand Andreas Christensen sprængte storsejlsfaldet 10 sekunder før start og måtte gå i land.

En fok gik også til hos DEN18 Bagheera, mens Lars Borg måtte udgå halvvejs i sejladsen med 20 cm vand i kahytten og en båd, der kun vanskeligt lod sig
 styre.

- Efter disse udfordringer kommanderede jeg udsættelse og sendte bådene i land. Vinden fortsatte med fuld kraft men flere vejrmeldinger pegede på, at der kunne blive et hul mellem kl. 15 og 16, hvor en sejlads ville kunne gennemføres, fortæller baneleder Lars Bøcher fra Korsør Sejlklub.

Kun fem både i anden sejlads

Det lykkedes at lægge en bane, der holdt i den grove sø og anden sejlads blev gennemført ved vindstyrker mellem 11 og 13 m/sek. Desværre med kun 5 deltagere.

Faciliteterne på land levede op til sædvanlig meget standard og gallamiddagen lørdag blev afviklet med Ylva-sejlernes tårnhøje humør og endnu højere kampråb.

Resultatlisten

Bilforhandler Johnny Jensen,står her til venstre, med Ylva-besætningen Henrik Kingo, Per Sindal og Erik Prinsfra Veddelev Strand.

content-loader
content-loader
content-loader