Gå til hoved-indhold
Det har blæst ved Nacra 17 EM. Her ses den lette besætning fra Aarhus, Lin Ea Cenholt og Søren W. Kristensen i problemer. Foto: Antoine BeysensKapsejlads
Det har blæst ved Nacra 17 EM. Her ses den lette besætning fra Aarhus, Lin Ea Cenholt og Søren W. Kristensen i problemer. Foto: Antoine Beysens

Nacra 17: Nørregaard og Just kan vinde EM-medalje i dag

Allan Nørregaard og Line Just holder bronzeplads før lørdagens Medal Race ved EM i La Grande Motte i Sydfrankrig efter nye topplaceringer i Nacra 17.

Af Troels Lykke |

Placeringer som 3, 11 og 13 i fredagens tre sejladser rakte til, at Allan Nørregaard og Line Just kunne forsvare deres samlede 3. plads ved Nacra 17-klassens EM i La Grande Motte ved Middelhavet.

EM føres af spanierne Iker Martinez og Tara Pacheco, som med tre 2. pladser var i særklasse i fredagens sejladser, viser resultatlisten.

Martinez er mangeårig 49er-sejler - og dermed også mangeårig rival til til de danske 49ere - blandt andre Allan Nørregaard, det skriver sejlsport.dk.

Martinez er dog mest kendt som manden, der over flere dage - uden held - bed sig fast i skrivebordet ved OL i 2008 i forsøget på at jury-fravriste Jonas Warrer og Martin Kirketerp OL-guldet.

Nørregaard: Overrasket over at 49ere klarer sig godt
"Det er lidt overraskende, at vi klarer os så godt," siger Allan Nørregaard i en pressemeddelelse fra stævnet.  

"Men jeg er egentlig ikke overrasket over, at 49er-sejlerne generelt klarer sig godt. Nacra 17-sejlads minder meget om 49er-sejlads, så jeg tror, vi har en fordel," siger han videre.

EM afsluttes med Medal Race lørdag. Nørregaard og Just har fem point op til den italienske båd på 2. pladsen - men samtidig er der maksimalt pres bagrfra.

De franske verdensmestre Besson og Riou lå egentlig til en topplacering i dagens sidste sejlads - og dermed en sikker podieplads før Medal Race, men en kæntring kort før mål kostede 23 pladser og dermed en tung post i pointregnskabet.

Holder igen på læns
 "Det er virkeligt tæt. Alle kan slå alle. Jeg tror ikke, der bliver noget matchrace, alle vil fokusere på at sejle deres eget ræs," siger Allan Nørregaard, der også erkender, at han endnu ikke er klar til at give fuld gas på læns.

"Vi er ikke helt gode nok på læns endnu. Jeg er lidt forsigtig, når det blæser meget. Det er noget, vi har brug for at komme hjem og træne mere på," siger Nørregaard. 

De to øvrige danske EM-besætninger var begge med i guldfeltet. Debutbesætningen med Lin Ea Cenholt og Søren Kristensen er nummer 29, mens Anette Viborg og Martin Hjortlund er nummer 33.    

content-loader
content-loader
content-loader