Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Andrew Simpson Sailing Centre åbnet i Weymouth

Andrew Simpson, der døde under træning for et år siden hos Artemis i America's Cup, efterlader sig et positivt spor med nyt sejladscenter i Sydengland. Sønnerne klippede snor.

Af Troels Lykke |

Det røde bånd, der symboliserede åbningen af Andrew Simpson Sailing Centre blev klippet over af Andrew Simpsons to små sønner, Hamish og Freddie og de blev hjulpet af OL-guldvinderne Sir Ben Ainslie, Paul Goodison og Iain Percy.

Det var sidstnævnte, vennen Ian Percy, i dag CEO for Artemis, der var med da Andrew Simpson fatalt blev fanget under Artemis AC 72er i San Francisco under en træning maj 2013.

Nu et år efter er der oprettet en fond, der minder gasten og skaber glæde for nye og erfarne sejlere.

Ian Percy sagde bl.a. på vegne af fonden.

- Det er et år siden, at vi mistede en fin fyr, men vi føler at det var en ny mulighed for at fejre ham. I dag er ikke en tid hvor vi skal reflektere og blive kede af det, men en chance for at fortsætte de gode ting der var i hans liv, sagde Ian Percy, der dog var dybt berørt under åbningen.

Både Percy, Ainslie og Simpson er fra området ved Weymouth, hvor OL blev sejlet i 2012. Her tog Simpson og Percy en medalje i Starbåden.

Se mere af åbningen af Andrew Simpson Sailing Centre

21. september opfordres til at sejle jolle. Rekorden skal i Guinness World Record for 'The Largest Dinghy Sailing Race' in the World Ever, sejladsen kaldes for 'Bart's Bash'! Se mere: www.bartsbash.co.uk/

content-loader
content-loader
content-loader