Gå til hoved-indhold
Foto fra Tuborg Havn. Vi takker den nye KDY-direktør Christian Lerche for at han lagde dette foto ud på facebook i dag.Kort Nyt
Foto fra Tuborg Havn. Vi takker den nye KDY-direktør Christian Lerche for at han lagde dette foto ud på facebook i dag.

Oslo - København 3 timer og 57 minutter - ny rekord - se nu racerbåden sejle

Jan Jørgensen og Peter Mastrup har fredag sat ny rekord for hurtigste tid i speedbåd mellem Oslo og København. Rekord tilhørte ellers nordmænd, der satte rekord i august.

Af Troels Lykke |

Rekorden var dansk i 11 år, men blev slået med ti minutter af to nordmænd i august, da de satte tiden fem timer og 22 minutter.

Klokken otte fredag morgen sejlede det danske makkerpar ud fra Oslo, og målet var at komme frem på omkring fire timer.

Det lykkedes. De to danskere sejlede ind i Tuborg Havn i Hellerup, nord for København efter bare tre timer og 57 minutters sejlads. En forbedring på næsten halvanden time. Dermed kunne champagneproppen sprænge.

Se båden sejle på norsk TV 2

Glæden var særligt stor hos Jan Jørgensen, der selv var om bord på den danske båd, der satte den oprindelige rekord for 11 år siden.

Nordmændene har allerede åbnet op for at forsøge at slå den danske rekord igen, men det sker ikke foreløbigt, mener Jan Jørgensen.

- Jeg vil tro, vi godt kan komme under tre en halv time, men så skal vejret være fuldstændigt fladt og helt uden bølger.

Kilde: TV 2

Se interview på TV2

content-loader
content-loader
content-loader