Gå til hoved-indhold
Denne Musto jakke går til Simon.Kapsejlads
Denne Musto jakke går til Simon.

Simon Schachtschabel vinder Musto-sejlertøj - se tre historier om Sjælland Rundt

Musto Danmarks konkurrence om bedste historie gik til 29-årige Simon, fordækker på en Express. Han vinder sejlertøj for 8.000 kr. Læs også Chris og Lennarts gode historier.

Af Troels Lykke |

Mads Bruun fra Musto Danmark, har valgt vinderhistorien ud. Han skriver til minbaad.dk:

Vi vil gerne takke for de mange gode historier. Det glæder os at, der er så mange ivrige sejler i Danmark.

Men valgte blev Simon efter følgende.  Han skal sejle rundt i en Express. Han er fordækker. Så en mindre båd kombineret med en besætning på 4 personer.  Deres målsætning er at sejle Sjælland Rundt på 45 timer.

Det hele giver mening for os.  Mange timer på kanten - kombineret med en mindre båd = Seriøs test af beklædning.

Vi vil ønske Simon og besætning, samt alle andre en rigtig god tur Sjælland Rundt, fortæller Mads Bruun-Larsen,  Musto Denmark.

Lige nu er lidt over 40 både tilmeldt Sjælland Rundt, hvilket er en fremgang i forhold til 2013. VO 65eren med Bouwe Bekking bliver et kæmpe tilløbsstykke.

Vinderen får et Musto-sejlersæt til en værdi af 8.000 kroner

1. Vinderhistorie - Express-fordækker Simon Schachtschabel

45 timer som fordækker Sjælland Rundt

Jeg hedder Simon Schachtschabel og er 29 år gammel, jeg har sejlet hele mit liv og har en Finn flyer 27, hvor jeg har min familien med. Jeg elsker af sejle, om det er med min familie, herretur med drengen eller kapsejlads.

Når det kommer til kapsejlads sejler jeg med i en Expressen Moster, hvor jeg er på fordækt. Det er en lille båd til 4 mand, og den er godt "våd" at sejl i. Jeg sidder først og tager næsten alle søer.

Jeg har sejlet Sjælland rundt de sidste to gange i en X-35 med god komfort
om bord. Men i år har jeg fået lokket 3 andre med til af sejle i Expressen.

Det bliver en lange tur, men også en fantastisk tur, hvor der bliver sejlet langt, både dag og nat og ikke mindst vejret har stor indflydelse på tur rund. Vi regner med af kunne gøre det på 45 timer.

Den første gang jeg var rundt have jeg tre sæt sejlertøj med, alle sæt blev våde og jeg var våde og kold, da regnede helt vildt. Sidste år var det ikke regnen men blæsten der var hård. Kun 8 båd kom i mål.

Vi klarede den i X-35, Jeg brugte to sæt tøj. I år kan jeg så testet jeres tøj, måske jeg kan "nøjes" med et sæt, da det er også en hård tur for tøjet ;-)

Vi er tilmeldt allerede, og den mindste båd indtil videre. Har man først prøvet en Sjælland rundt, vil man bare havde mer´og mer´ :-)

Se denne film fra vores onsdagssejlads. Vi har GOPRO kamera med og vil lave en film om vores tur Sjælland Rundt! http://youtu.be/F_gG-mlMU-U

Med sejlerhilsen og go' vind.

Simon Schachtschabel

2. bedste historie - Farr 40 skipper Chris Nørgaard fra KDY

Sjælland Rundt 2014 ? - fordi jeg er tvunget til det

Eller vel fordi de ikoniske og sireligt ophængte halvmodeller i stuen i mit barndomshjem nærmest dikterer deltagelse og på stiltiende nordjysk og ved deres blotte tilstedeværelse stiller en forventning om succes.

Og sidst og ikke mindst fordi min far ikke mener man er rigtig (sø)mand hvis ikke man sejlede rundt i 1984.

Det var bekendt året hvor stormen ramte, master knækkede som tændstikker, både sank og strandede.

Og så var det ikke mindst året hvor skipperlabskovsen blev spist kold og direkte af Beavauis-dåsen mens man hang i søgelænderet og skyllede det hele ned med en half n? half mixet af Faxe Fad og saltvand.

Og hvad gør man ikke for ens egen fars anerkendende nik.

Sjælland Rundt er ikke mit Mount Everest. Det er mere at sammenligne med en weekendtur med gode og dygtige venner til toppen af Himmelbjerget ? hvor det dog alligevel gælder om, at komme først op.

Det bliver hårdt, sjovt og ikke mindst overkommeligt i en hverdag hvor tingene går stærkt og tiden er knap. Og så sejler jeg rundt fordi jeg gerne vil, fordi jeg brænder for kapsejlads og konkurrencen.

Jeg gør det også da Sjælland Rundt har snerten af langdistance og åbne vidder. Den har off shore elementet, det helt tættet igennem Grønsund og det unaturligt lange stræk fra Saltholm til Helsingør med hjemve i maven og søvn i øjnene.

På den ellers meget smukke tur rundt om den grønne lillesøster-ø i midten når du aldrig rigtig at komme ind i et mønster og finde en rutine; man når bare at blive virkelig, virkelig træt.

Sjælland Rundt derimod har det meste og ikke mindst det uventede. Den kilden i maven der skal være og som er noget af det mest pirrende.

Hvordan bliver vejrvinduet, kan vi styre megaspileren i nat hvis der kommer luft og er vores den hurtigste båd ? hvis vi altså liiige ser bort fra de hollandske sponsordrenge i deres Nettofarvede kulfiberkræ.

Hvorfor skal jeg så tilmed være solbrændt og sejlende mannequin for Musto? Det synes jeg heller ikke jeg skal. Men det synes jeg vores team skal være. Fordi vi sejler meget og bruger vores tøj på den hårde måde.

Distancesejladser, pulsen oppe på sveddryppende op-og-ned-baner og drivende solskinshyggesejlads med en øl i snor. Og vi sejler hele året rundt; fabelagtig sommerkapsejlads, blæsende efterårsture, kolde vintertræninger og sejlads i et spirende forår med store håb, drømme og fornyet energi spejdende mod sæsonen der venter.

Musto får ikke et velpoleret sejlerteam hvor tøjet står knivskarpt på den italienske måde. Musto får ej heller et hold af moleræsere der først itrækker sig det nyeste sejlertøj når havnene anduves. Musto får et hold af passionerede sejlere der bruger tøjet på den måde tøjet er tænkt til.               

Hertil har Sjælland Rundt en historie. Og hvem vil ikke gerne være en del af historien.

Det er en legendarisk sejlads som har bagagen fyldt med gode historier og store personligheder. Vi vil gerne være med til at genskrive historien og gøre vores til, at sejladsen igen står som det fyrtårn den en gang var.            

Og det at man kan indskrive sig i den historie med en bedrift der er funderet i det man elsker gøre gør bare det hele meget bedre.Vi glæder os til at se jer alle i Helsingør torsdag den 26. juni.

Chris Nørgaard

3. Bedste historie Lennart Dyekjær-Themsen Comfortina 32 sejler fra Rungsted

Møn - Helsingør 2012 og 2013

Hvorfor sejler jeg Sjælland Rundt? Glæden ved at sejle, konkurrere samt det sociale om bord på båden er alle grunde til jeg sejler Sjælland Rundt og sejler i det hele tager.

Jeg har sejlet siden jeg startede til optimistjolle, senere Europa jolle, 606'er og tirsdags/onsdags matcher i diverse kølbåde bl.a. Larsen 28; Ylva og X-332, men har først de sidste 2 år prøvet sejlet med på en Comfortina 32 og været med Sjælland Rundt.

Min far har mange gange sejlet Sjælland Rundt i 80'erne, hvilket også har givet inspiration til at prøve kræfter med den legendariske kapsejlads, der dog dengang havde et meget større deltagerfelt.

Jeg vil gerne fortælle om 2 vidt forskillige oplevelser på Sjælland Rundt, hhv 2012 og 2013 i en Comfortina 32 "Manaña" af Rungsted.

Mit trofaste Musto sæt, som har 14-15 år på bagen, har virket perfekt til aften matcher og kortere kapsejladser som Ø-Havet rundt, når det skulle holde vand ude.

Men på de to Sjælland Rundt, specielt den sidste kom det til kort, da den manglende åndbarhed blev et problem og jeg endte med at blive kold, da sveden ikke kunne komme væk. Manchetterne er ved at mørne væk. 

Jeg vil meget gerne have muligheden at vinde et sæt Musto sejlertøj som skal testes på Sjælland Rundt 2014.

Møn - Helsingør 2012
Starten gik med Kronborg om bagbord. Det blev en regnfuld aften nord om Sjælland. Hen af formiddagen nærmede vi os Storebæltsbroen.

Vi lå side om side med vores nærmeste konkurrent en svensk Swan 36 "Rondine". Lige efter broen stod Rondine på grund og vi strøg forbi i sikker afstand til grunden.

Omkring Storstrømsbroen var vi igen blevet indhentet af Rondine.

I Grønsund hen under aften havde vi i 1-1.5 time ligget bom stille under 0.5sm før sidste bøje i Grønsund ved Folkedybet, for bare at se Swan36 få en brise og derefter forsvinde ud af syne omkring bøjen og i læ af Møn.

Rondine var sjov at følge, da den havde sin AIS sender tændt, så vi kunne følge med på vores GPS, hvor den var hele tiden.

Klokken blev omkring 21 og vinden, i form af en solnedgangsbrise kom også til Manaña og her starter min første natsejlads, som gik hen og blev en fantastisk sejloplevelse.

Efter solnedgangen blev vinden stabil fra syd-øst. Omkring 7-8 m/s, hvilket måske ikke lyder af meget, men med skæringsspiler og mellem 100 og 105 grader til vinden blev det en spændende sejlads.

Der var lige præsis månelys nok til at man kunne kunne se spilleren klappe. Men i stedet for at trimme spiler de næste mange timer, blev spileren trimmet til 105 grader, og så blev den styret på roret hver gang den klappede.

Dette lille twist gjorde turen til en sand fornøjelsessejlads, som jeg vil huske som en go' sejler oplevelse. Jeg var ved roret de næste 3-4 timer, og sejlede Comfortina'en som en jolle. Red så vidt muligt på bølgerne, selvom de kun kom let agten for tværs.

Efter lidt kaffe og flere Red Bull var vi kommet over Køge Bugt og det var tid til at få lidt søvn.

Sejladsen endte med 15-20 min føring over vores sveske ven.

Helsingør - Møn 2013

Sejlturen var lagt og nøje studeret, idet vi var overbeviste om at vi ville blive sendt bagbord rundt. Efter skippermødet var meldingen dog det modsatte, pga. et vejrsystem nord for Sjælland hvor de fleste både ville være ud på natten.

Det blev ét sejt krydsben hele vejen til lige før Møns Klint med vinde på 12-15 m/s det meste af vejen tiltagende til 18-20 m/s.

Vi havde indtil lige før Møns Klint sejlet med 1 reb i storsejlet og fuld genua, men valgte at sejle lidt i læ af Møn og skifte til fok.

I takt med at vinden vinden tog til og vi kom fri af Møn igen, fik bølgerne frit spil hele vejen fra Tyskland og voksede til 4-5m. Selvom bølgerne var forholdsvis lange, så skete det gentagne gange med kortere og kortere  interval at vi ramte ind i en bølge som skyllede ind over hele bådens 32 fod for at ende i cockpittet.

Folk om bord var allerede trætte, udmattede, våde og værst af alt kolde af at sidde og bøffe på kanten i så mange timer.

Vi havde indenfor en halv time set flere både sejle nordpå, så vi besluttede at holde en kort evaluering, som klogeligt resulterede i at vi afblæste sejladsen og vendte næsen mod Rungsted. Efterfølgende har vi ikke været et øjeblik i tvivl om at det var den rigtige beslutning.

Nu glæder jeg mig bare til at komme på vandet igen. Gerne i sprit nyt Musto gear.

Bedste sejlerhilsner

Lennart Dyekjær-Themsen

Denne Musto-jakke er førstepræmien.

Disse Musto-bukser er også med til at være førstepræmien til Simon fra Helsingør.

content-loader
content-loader
content-loader