Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Pigerne har overtaget roret.
Kapsejlads
Bjørnholterne vandt i Wildcat.
Kapsejlads
Tom Bøjland gir den gas.
Kapsejlads
Nicholas og Stine.
Kapsejlads
Ren pigebesætning.
Kapsejlads
Vinder i A-Cat Bo Erhardt.
Kapsejlads
Altid overdådig mad til 333 Cup.

Pigerne styrer i Hobie Cat 16 SPI klassen

Weekendens 333 Cup/MS Open havde i år færre deltagere en sædvanligt. Men til gengæld havde pigerne overtaget roret i Hobie 16-klassen, og der blev gået til stålet. Se fotos.

Af katrine bertelsen foto: Emil Landry |

Erik Olsen fra Fleet 333/Middelfart Sejlklub skriver:

Af forskellige årsager afvikledes 333 Cup/MS Open 2014 godt og vel en måned før det plejer. Det bragte os desværre på kollisionskurs med flere konfirmationer, såvel som det normale tyske fremmøde udeblev. Med en reduktion på 30-40 pct.  gik det specielt ud over fremmødet i HC16 SPI og Tiger/Wildcat klasserne med A-Cat klassen tæt på status quo.

Heldigvis ændrede det lidt beskedne fremmøde ikke ved, at vejret, omend lidt vådt fra tid til anden, var stævnet markant venligere stemt end sidste år. Med blandede 4-8 m/s begge dage lykkedes det at få samtlige seks planlagte sejladser i kassen i modsætning til 2013, hvor en animeret brise satte stopper for løjerne allerede efter to sejladser.

Anderledes baner

Grundet den lokale geografi adskiller 333 Cup/MS Open 2014 sig banemæssigt fra fleste andre stævner med typiske op- & ned-bane systemer. Elleve forskellige baneoptioner sammensat til lejligheden i en kombination af fastliggende mærker i Gamborg Fjord og Fænø Sund og udlagte mærker giver sejladserne et ekstra bonustvist i form af ekstra navigationsmæssige udfordringer.

I A-Cat klassen lagde Jørgen Hansen stærkt ud med to prikker. Men Bo Erhardt havde dog en lidt anden dagsorden, og tiltvang sig overtaget efter at have fundet sig til rette med baner og baneområde.

Bo måtte kun afgive teten i en af de sidste fire sejladser, og det efter en ganske spektakulær bommematch med Tom Bøjland nærmest på målstregen. Dette intermezzo til trods, satte Bo sig ganske solidt på den samlede sejr med Jørgen Hansen som toer. Thomas Paasch deltog ikke da hans båd er hos Nils Bunkenburg for at lære at flyve. Den nåede desværre ikke at blive færdig i tide.

Pigerne styrer

Pigerne styrer i den grad i Hobie Cat 16 SPI klassen. Fem ud syv rorsmænd var piger. Rigtigt godt at se. Der blev i den grad gået til stålet i klassen med mange tætte kampe, hvor den endelig placering i top tre først blev afgjort i sidste sejlads. Her spillede alt med inkl. nogle de navigationsmæssige udfordringer! ;-)

Oliver Block Larsen/Nicklas Heide tog førstepladsen et mulehår foran Trine Secher/Mikkel Hougaard på andenpladsen, som igen var et mulehår foran den rene pigebåde med Camilla Eden/Josephine Frederiksen på tredjepladsen.

I Tiger/Wild Cat kørte Daniel & Nikolaj Bjørnholt i den grad med klatten om lørdagen. Fire suveræne prikker på rad. I det decimerede felt med tre både var det nok til at sikre den samlede sejr, selv om de ikke kunne deltage i seriens sidste to sejladser ud af seks, da deres kusine skulle konfirmeres. Det foregik heldigvis på naborestauranten, så de lige kunne kigge over for at modtage præmie og hyldest!

Se alle resultater fra Hobiestævnet i Middelfart her (PDF).

content-loader
content-loader
content-loader