Gå til hoved-indhold
Juniorsejlcentret prøvesejler deres første Hobie Cat 16 SPI. Foto: JuniorsejlcenteretSejlklubber
Juniorsejlcentret prøvesejler deres første Hobie Cat 16 SPI. Foto: Juniorsejlcenteret

Frederikssund køber Hobie Cat 16 SPI

Juniorsejlcentret i Frederikssund Sejlklub har netop investeret i to Hobie Cat 16 SPI. Sejlsportsligaen er for dyr for den lille klub, men ungdomsafdelingen ønskede sig nye hurtige joller.

Af katrine bertelsen |

Juniorsejlcenteret, der er et samarbejde mellem Frederikssund Sejlklub og Marbæk- Sejl og Motorbådsklub, har netop fået den første af to Hobie Cat 16 SPI, den anden er på vej. Derudover har klubben rådighed over en privatejet Hobie 16.

- For at fastholde de 15-25-årige og derover, har vi i det sidste år været gennem en proces sammen med sejlerne for at finde en båd, der passede til deres mentalitet, vores flade fjordvand og ikke mindst Juniorsejlcentrets pengepung, siger juniorleder Christian Hangel.

Undervejs er både Seascape 18 og J70 blevet prøvet af, og desværre måtte man erkende, at nye sportsbåde er uden for klubbernes økonomiske rækkevide. Derfor bød Juniorsejlcentret ikke ind på en af de udloddede Ligapladser i Vingsted, en beslutning flere af de unge selv var med til at træffe på stedet. Resultatet af overvejelserne blev, at der nu er indkøbt to nyere, brugte Hobie Cat 16 SPI.

- Det er tanken, at de nu kan danne grundstammen i en flåde af klub- og privatejede både, som de unge selvfølgelig selv kommer til at formulere regler og setup for, da vi ved, at de godt kan selv, slutter Christian Hangel.

Der er allerede aftalt et samarbejde med Hobie Cat-fleeten i Skovshoved, hvor en træningsamling i foråret, skal få de nye Hobiesejlere godt og sikkert i gang.

content-loader
content-loader
content-loader