Gå til hoved-indhold
Til højre står Henrik Jansen, der tidligere har sejlet Farr 40 blandt andet. Her ses de i Porto Cervo før start. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Til højre står Henrik Jansen, der tidligere har sejlet Farr 40 blandt andet. Her ses de i Porto Cervo før start. På billedet ses bl.a. også Henrik Nielsen, Hans Tønder og Per Kloster. Foto: Troels Lykke

16 Roskilde-sejlere kæmper på lejet Swan 60 på Sardinien

Roskilde-skipper Henrik Jansen og gaster dyster lige nu ud for Porto Cervo. De kæmper mod Hellerup-skipper Peter Lerbrandt. Rolex-stævne slutter søndag.

Af Troels Lykke |

Hvis man ikke lige har et tocifret millionbeløb for at købe en Swan 60, så kan man da bare leje en.

Det er hvad skipper Henrik Jansen og 15 gaster har gjort. Det skulle ifølge vores oplysninger koste 400.000 kroner, men så er båden også forsikret.

- Det er virkelig billigt, sagde en Swan-ejer, vi talte med i sidste uge i Porto Cervo.

I går var der for meget vind til at sejle dernede, og i onsdags manglede der vind, men ellers har det været sjovt, fortæller Henrik Nielsen, der til dagligt driver Columbus Marine.

Se fotos

Roskilde-sejlerne har lejet en relativ ny Swan 60, Tsaar Peter, og der følger en obligatorisk bådkaptajn med.

- Vi har rimelig tjek på det, vi havde dog et skøde, der løb ud, det tabte vi på, men vi slog da Peter Lerbrandt og Hellerup-holdet, da de sejlede forkert i en sejlads.

Trimmer på Tsaar Peter, Per Kloster, uddyber, om at håndtere en 480 kvadratmeter spiler, blandt andet:

- Det går godt, der er dog plads til forbedringer. Vi mangler lidt på manøvrerne. Vi sejlede 20 knob forleden og vi vandt en start, men hurtigt kommer folk forbi, siger den bomstærke Per Kloster, der synes at det er sjovt med en danskerfight i Swan 60-feltet.

Lorenzen: De topper os

Hos Peter Lerbrandt er en af gasterne Morten Lorenzen. Han synes også vældig godt om at Roskilde-sejlerne er med i Porto Cervo.

- Vi kan se de taber lidt på håndteringsfejl, men det er også svært når det blæser 25 knob. Vi har trænet lidt sammen og nu oplever vi også at de topper os på kryds, så der er en god danskerfight hernede i en god stemning. Og de skal nok få flere Roskilde-bank, siger Lorenzen.

Peter Lerbrandt fra Hellerup, ligger lige foran Roskilde-holdet. Foto: Borlenghi/Rolex

se stillingen

content-loader
content-loader
content-loader