Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sjælland Rundt 1995 - før Caffe latte-sejlernes tid - del 2

DR TV-Avisen DR-Sporten udviklede et koncept, der dengang var revolutionerende, nemlig at den enkelte sejler var fotograf, fortæller Anders Dylov om filmen, der havde 300.000 seere.

Af Troels Lykke |

Idéen til filmen om Sjælland Rundt opstod fordi TV-producer og sejler Anders Dylov, havde eksperimenteret med de dengang nye mini kamera i Hi-8 formatet, han havde via sit arbejde på TV-Avisen, set at det kvalitetsmæssigt godt kunne bruges til visning på DR.

I samarbejde med DR-Sporten udviklede de et koncept der dengang var helt revolutionerende, nemlig at den enkelte deltager selv var fotograf og filmende aktiviteten på deres egen båd.

- Vi kaldte "Video-logbøger" i praksis udpegede vi fire besætninger og gav dem et Hi-8 kamera hver, desuden var et professionelt TV-hold med på selve startdagen for at få billeder på land og fra starten, fortæller Anders Dylov, Matcher 31 sejler og TV-producer.

Sjælland Rundt var i 1995 stadig "Verdens Største Kapsejlads" målt på antal af både med omkring 800 deltagende både, der var ca. 6.000 aktive sejlere på vandet.

I dag mandag 16. juni 2014 er der 49 tilmeldte til sejladsen den 26. juni.

Seriøse sejlere i bredden

-Hvem fik et Hi-8 kamera? Der kunne ikke være nogen reklame båd med, i stedet valgte vi at vise de seriøse sejlere i bredden, hvorfor der blev valgt en  X-79, Spækhugger, Scan-kap 99 og en outsider som Fauner 92 der kunne gøre sig gældende i kampen om at komme på den prestigefyldte top10-liste, forklarer Anders Dylov, der uddyber.

Én af bådene skulle være hjemmehørende i Jylland. Desuden havde TV producer Andes Dylov også et kamera med i sin Langø 10 meter, hvor der flittigt blev filmet sekvenser der kunne passe ind, hvor materiale manglede fra de fire udvalgte.

Da sejladsen blev skudt i gang, var det første gang siden 1968, at bådene blev sendt rundt med Sjælland om styrbord. Filmen fra 1995 blev vist på DR-1 og havde omkring 300.000 seere.

content-loader
content-loader
content-loader