Gå til hoved-indhold
Foto fra Øresundsugen engang i trediverne. Foto. facebook/ØresundsugenKapsejlads
Foto fra Øresundsugen engang i trediverne. Foto. facebook/Øresundsugen

Tre dragesejlere i spidsen for Øresundsugen

Dragesejlerne Lars Stenfeldt, Lars Hendriksen og Philipp Skafte-Holm vil organisere genlanceringen af Øresundsugen. Facebooksiden har rundet 465 likes, og teamet er optimistiske.

Af katrine bertelsen |

Lars Stenfeldt, Lars Hendriksen og Philipp Skafte-Holm skriver:

– Ideen om at relancere Øresundsugen griber om sig, og vi nærmer os nu de 500 likes på Facebook. Det der startede som en drøm er nu ved at tage form og der er energi i det. 

– Øresundsugen anno 2015 – ja, vi vil relancere Øresundsugen som blev afholdt første gang i 1898 – en kulturarv fra sejlsportens guldalder. Vi vil give alle der vil, tør og kan mulighed for at være med til at præge en hel uge i Øresund fra Gilleleje til Dragør og fra Mølle til Skanør.

De tre dragesejlere vil snart fastlægge hvilken uge det bliver, og de vil invitere alle sejlklubber fra Gilleleje til Dragør og fra Mølle til Skanør til et stormøde. Her vil de spørge om de vil være med, og hvad de kunne tænke sig at byde ind med – alle arrangementer for noget der kan flyde er velkomne.

– Vi kontakter sejlunionen og klasseorganisationerne og alt hvad der findes af foreninger for noget der kan flyde. Og vi kontakter Københavns Havn og finder det sted hvor Øresundsugen ender med et brag af en sejlerfest.

Lars Stenfeldt, Lars Hendriksen og Philipp Skafte-Holm siger, at de er i gang med at planlægge den største sejlerbegivenhed siden Sjælland Rundt i 80`erne, og vil synliggøre sejlerlivets glæder med Øresundsugen.

– Vi vil sætte fokus på glæden ved sejlsport og trække alle ud på vandet under Øresundsugen.

– Ideen blev præsenteret på KDY´s generalforsamling, og vi håber at KDY på lige fod med alle andre klubber i Øresund vil være med til at gøre Øresundsugen til en succes, fortæller Lars Hendriksen på en telefon fra Lanzarote.

– Vi prøver alt hvad vi kan, og håber at det lykkes, slutter han.

Læs mere på facebookgruppen Øresundsugen.

content-loader
content-loader
content-loader