Gå til hoved-indhold
RS:X-surferne Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleisher holder sammen, kunne vi se i Torms Meeting point i dag. Sebastian er yderst tæt på at kvalificere Danmark til OL i sin klasse. Foto: Troels LykkeKapsejlads
RS:X-surferne Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleischer holder sammen, kunne vi se i Torms Meeting point i dag. Sebastian er yderst tæt på at kvalificere Danmark til OL i sin klasse. Foto: Troels Lykke

Anne-Marie Rindom sejler Laser Radial til OL - RS:X tæt på

Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom er klar til Medal Race ved VM. Dermed har dansk sejlsport sikret sin anden OL-billet. I 49er-klassen rykker Jonas Warrer og Anders Thomsen op på 2. pladsen.

Af Troels Lykke, Santander |

Efter en tung VM-start med en 33. plads i første sejlads blev onsdag et foreløbigt vendepunkt for Danmarks bedste 49er med Jonas Warrer og Anders Thomsen. Dagens tre VM-sejladser i Santander resulterede i tre gange 3. pladser til den danske 49er. 

”Det gik rigtigt godt i dag. Vi vidste, vi var pressede og ikke havde råd til flere fejl. I dag fik vi vist, at vi er der, hvor vi skal være – og at vi kan sejle med om medaljerne,” sagde Jonas Warrer i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Rindom sikrer anden OL-plads
Også Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom havde en vellykket dag med en 2. plads i den enlige sejlads, der blev gennemført. Resultatet rykker Horsens-sejleren op på en samlet 6. plads i VM-stillingen, og hun er dermed kvalificeret til torsdagens Medal Race.

Rindom har ikke mulighed for at nå medaljerne. Til gengæld betyder hendes præstation, at hun har sikret Danmark en nationsplads ved OL i Rio. Det er Danmarks anden OL-billet i sejlsport, efter at Thorbjørn Schierup forleden sikrede en OL-plads i Laser-klassen.

Høgh faldt tilbage
Finnjollernes tre sejladser onsdag viste, at Jonas Høgh-Christensen trods alt er "menneskelig". Efter sin imponerende 2. plads i tirsdagens åbningssejlads - hans første kapsejlads siden OL - fik han onsdag placeringer som 7, 10 og 17 i de tre sejladser. Samlet ligger han på en 11. plads.

I kvindernes 49erFX lykkedes det kun at gennemføre en enkelt sejlads - og kun for det ene af de to felter. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fik en 3. plads og ligger samlet nummer 5. Maiken og Anne-Julie Schütt er på en samlet 11. plads – efter en 5. plads i dagens sejlads.

Europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard befinder sig i det andet kvalifikationsfelt, der ikke fik sejlet onsdag. Samlet ligger de stadig på en delt førsteplads.

RS:X-surferen Sebastian Fleischer rykkede onsdag yderligere frem i den samlede stilling til en 15. plads. En dansk OL-plads i klassen er dermed stort set sikret.    

Rindom sejlede så lige en OL-nationsplads hjem til Danmark. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader