Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
24-årige Thorbjørn Schierup vejede 85 kilo ved OL i London, nu vejer han 80 kilo, da der er let vind i Santander. Foto: Dansk Sejlunion

Politielev Thorbjørn Schierup overvejer OL-karierre

- Jeg er i gang med at finde ud af hvordan uddannelsen på Politiskolen kan struktureres i forhold til en OL-satsning, siger Schierup, der kvalificerede Laser-jollen til OL. Søndag blev han disket.

Af Troels Lykke |

Thorbjørn Schierup er godt tilfreds da vi taler med ham sent søndag aften, selvom han kun havde sejlet en sejlads på en dag og blev diskvalificeret for en tyvstart ved VM i Santander i Laser-jollen

- I dag har vi ligget og ventet på vind og jeg blev disket for en tyvstart og derefter blev vi sendt i havn på grund af tordenvejr, men målet er nået hernede, jeg kvalificerede en dansk Laser-jolle til OL, herfra er alt bonus ved VM. Men jeg håber at slutte i top 30, selvom det er svært at sejle i fem meter tidevand med rigtigt meget strøm, der hele tiden skifter retning, samtidig er der let vind, siger Thorbjørn Schierup, der nu er flyttet til København, hvor han deler lejlighed med landsholds-sejleren Sarah Gunni i Laser Radial.

Hun er i top 20 ved VM. Den ekstremt veltrænede 80-kilo Thorbjørn Schierup har i flere år været Danmarks bedste Laser-sejler.

Bor i København - træner i Aarhus

Han var med ved OL i London, hvor han blev nummer 19. Siden da har han i længere periode holdt sejlsportskarrieren på lavt blus til fordel for en tid i militæret. I øjeblikket er han elev på Politiskolen i København.

Alligevel træner han ofte i sin tidligere hjemby, Aarhus, med Michael Hansen og Christian Rost blandt andet.

Selv om det er Thorbjørn Schierup, der har sejlet nationspladsen hjem, så er det ikke givet, at det også bliver ham, der skal repræsentere Danmark ved legene. Det bliver afgjort ved en række nationale udtagelsessejladser i 2015-16. Og om Schierup sejler dem også er endnu ikke helt klarlagt.

Måske Rio

- Om jeg vil sejle OL i Rio vil jeg ikke udelukke, men jeg tog herned til Santander for at kvalificere Laser-jollen, så jeg har muligheden for at sejle om det. Jeg er i gang med at finde ud af hvordan uddannelsen på Politiskolen kan struktureres i forhold til en OL-satsning, siger sejleren.

content-loader
content-loader
content-loader