Gå til hoved-indhold
Martin Hjortlund og Anette Viborg ses her under Nacra17-VM i Santander i September. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Martin Hjortlund og Anette Viborg ses her under Nacra17-VM i Santander i September. Foto: Troels Lykke

Rorsmand uden gast: Martin Hjortlund stopper i Nacra17

Martin Hjortlund, der det sidste år har sejlet Nacra17 trækker sig. Anette Viborg fra Horsens leder nu efter ny gast. - Gnisten er slukket, forklarer Martin Hjortlund.

Af Troels Lykke |

On Board Captain, Horsens til OL, Peter Bjerremand Jensen, forklarer om bruddet mellem de to sejlere:

”Det var med stor beklagelse, at jeg fik beskeden om, at Martin ønsker at stoppe sit samarbejde med Anette i Nacra17. Den gode historie om tre Horsens-både med ambitioner om OL-deltagelse har fået en utrolig positiv modtagelse, og støtten til projektet er fantastisk. Vi har dog stadig to både med stigende formkurve, som er med helt fremme i verdenseliten, så målsætningen om medalje til Horsens ved OL i Rio 2016 er stadig realistisk. Det bliver spændende at følge Anne-Marie Rindom og Søstrene Schütt hen over vinteren, og så håber jeg på, at Anette er klar med en ny stærk partner i Nacra17 i 2015, hvor der afvikles VM i Danmark, inden OL udtagelserne starter næste efterår.”

Martin Hjortlund forklarer sit stop:

“Motivation og lyst er noget af det, der driver mennesker. Det er drivkraften i livet. Jeg har de sidste to måneder haft svært ved at finde den motivation frem. Jeg har forsøgt at blive bedre, tænkt over mine bevægelser i båden og hvordan jeg bedre kunne hjælpe på management delen. Motivationen har ikke kunnet opveje det hårde arbejde. Lysten er udeblevet. Gnisten er slukket.”

Anette Viborg og Martin Hjortlund har sejlet Nacra17 siden september 2013. På nuværende tidspunkt ligger makkerparret 36 på ISAF verdensrangliste og har opnået flot støtte fra personlige sponsorer og Horsens til OL.

Anettte Viborg: Brand ærgerligt

Anette Viborg siger til pressen:

”Det er så brand ærgerligt. Jeg er ved at sprænges af frustration. Endelig var vi begyndt at få opbygget den nødvendige erfaring og skaffet en bæredygtig økonomi gennem Horsens til OL. Vi har rykket grænsen for, hvad vi kan præstere på vandet i hård vind. Vi skulle til World Cup’en i Miami i januar, det hele var ved at blive kørt i stilling til næste sæson. Men sådan skulle det ikke være. Lige nu tager jeg et pusterum, samler kræfter, og så vil jeg se fremad mod, hvad sejlsporten kan byde mig af spændende, nye udfordringer. Forhåbentligt bliver det et nyt setup i Nacra17.”

Nu slipper Martin Hjortlund for at være i en lignende situation.

content-loader
content-loader
content-loader