Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jan Saugmann og Jakob Karbo er et forholdsvis nystartet team, men de vandt alligevel NM.

Nyt 505-mandskab med Jan Saugmann og Jakob Karbo vinder NM

Et hårdt 505-felt deltog i Helsinki, men Hellerup-besætning vandt med den tidligere dobbelte verdensmester Jan Saugmann ved roret.

Af Troels Lykke |

505-klassen fortæller:

Weekenden d. 12-14/9 blev der sejlet Nordisk Mesterskab for 505 joller i Helsinki, med deltagelse at bl.a. tidligere verdensmester fra GBR Ian Pinnell som til lejligheden havde team op med Johannes Tellen fra GER. De to skal tidligt på foråret 2015 sejle sammen ved VM i Sydafrika.

Der var også deltagelse af Ebbe Rosén, som har en anden plads fra VM med i bagagen. Og ikke mindst Jan Saugmann og Jakob Karbo, som er et forholdsvis nystartet team, dagligt hjemhørende i Hellerup. Jan har tidligere vundet VM i klassen to gange.

Fantastisk finsk sensommervejr

Der blev alle dage sejlet i fantastisk finsk sensommervejr, med sol fra en skyfri himmel, ca. 20 grader og med let til jævn vind. Det kunne være meget være i Finland på denne tid af året.

Første dag blev sejladserne udsat til hen på eftermiddagen p.g.a. manglende vind, men da der blev startet omkring kl. 15.00 var der kommet nok vind til at stå i trapez, både på kryds og læns.

Der skulle have været sejlet tre sejladser, men det blev kun til to, grundet det sene starttidspunkt. Begge sejladser blev vundet af Jan og Jakob, med en stor distance ned til de efterfølgende. Så det tegnede jo godt.

Andendagen blev vejrmæssigt en gentagelse af første dagen, og det sammen kan siges om resultaterne. Der blev sejlet fire sejladser, alle vundet af Jan og Jakob, og med flere forskellige teams på de efterfølgende pladser. Der begyndte at tegne sig et billede.

Den sidste dag startede med en udsættelse på land p.g.a. manglende vind. Alle de udenlandske teams havde hhv. fly og færger de skulle nå om eftermiddagen, så tingene blev lidt pressede, da først vi kom i gang ved 12.30 tiden. Det endte med at der blev sejlet tre sejladser, hvoraf den sidste udelukkende blev sejlet af finner.

Danskere vaklede på tronen

Dagens første sejlads blev den eneste hvor Jan og Jakob vaklede lidt på tronen. De endte på femte pladsen i denne sejlads, i et meget tæt opgør med fire omkringliggende både.

Anden sejlads blev igen vundet af Jan og Jakob. Derefter var det bare om at komme ind, få pakket og komme af sted til fly og færger.

Vinder af Nordisk Mesterskab blev altså Jan og Jakob, med udelukkende første pladser som tællende resultater.

Toer blev Jukka Nieminen/Antti Salonen, FIN, som blev hjulpet lidt på vej af at de efterfølgende udenlandske både ikke fik alle sejladser med. Treer blev Ian Pinnell/Johannes Tellen GBR/GER.

content-loader
content-loader
content-loader