Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses en af de ældre Admiral's Cup både fra 1991. Foto: Gilles Martin-Raget

Admiral's Cup-sejleren Peer Kruuse blev 86 år

I dag blev Kerteminde-sejleren bisat. Peer Kruuse sejlede bl.a. 3/4 Ton Cup gange. Den ene gang med Paul Elvstrøm, som han udviklede et venskab til.

Af Troels Lykke |

Peer Kruuse blev 86 år. Han var indehaver af det fynske firma Kruuse.

Peer Kruuse døde uventet af en alvorlig blodprop i hjertet og sov stille ind i sit hjem, omgivet af den nærmeste familie.

Bisættelsen fandt sted i dag fredag 19. december i Kirkegårdskapellet i Odense.

Et særlig kapitel i Peer Kruuses liv er hans mange år som kapsejler. Han var ejer og skipper på "Maitresse", som i 1985 bl.a. repræsenterede Danmark på fornem vis ved Admirals Cup i England.

Han var også en flittig deltager i de hjemlige distancesejladser, og på land blev han på et tidspunkt hyret til bestyrelsen i Elvström Sails i Aabenraa.

Men Peers første båd var en H-Båd som blev skiftet ud med en Elvstrøm 1/4-ton,

Den næste var en Elvstrøm 32 med navnet Madam Blå, og det var her han startede med et hold af unge sejlere fra Kerteminde som besætning. Peer styrede aldrig selv, det gjorde Claus Olsen, tidligere chef for Elvstrøm Sails, for det meste, mens Peer altid passede bagstag.

3/4 Ton Cup med Paul Elvstrøm

Claus Olsen fortæller til minbaad.dk om Peer Kruuse.

- Derefter blev det til en Dehler DB 3/4 ton med navnet Maitresse, som vi sejlede 3/4 ton cup i tre gange, den ene gang sammen med Paul Elvstrøm. Så blev den skiftet ud med en X-1 ton, også med navnet Maitresse, og her var vi en del af det danske hold til Admirals Cup i 1985. Her blev besætningen udvidet med folk som Steen Kjølhede, Philipp Skafte Holm, Tom Buhl og Peter Holm, fortæller Claus Olsen

Til sidst trappede Peer Kruuse aktiviteterne ned med sejlads i en Dynamic 37.

- Peer har været et stort forbillede for mig og mange andre sejlere. Som ung sejler i Kerteminde gav han os mulighed for at afprøve vores ambitioner med kapsejlads både nationalt og internationalt, fortæller Claus Olsen.

Og det blev også til et venskab med Paul Elvstrøm:

- Gennem sin lidenskab for sejlsport udviklede Peer et godt venskab med Paul Elvstrøm, og vi var derfor så heldige at få mulighed for at sejle sammen med Paul og Peer ved flere store sejladser. Jeg vil altid være meget taknemmelig for de ting Peer har gjort for mig, fortæller Claus Olsen.

Peer Kruuse ses her under Admirals Cup i 1985 på One tonneren Maitresse.

content-loader
content-loader
content-loader