Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: SCL/Lars Wehrmann
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Hestbæk og KDY vinder Sailing Champions League - relive

Michael Hestbæk vandt med Joachim Aschenbrenner, Lucas Lier og Frederik Berg i København efter hård kamp med italiensk prof-hold. 23 klubber fra 15 nationer deltog. Opdateret kl. 18.55

Af Troels Lykke |

Den bedste klub i verden blev først fundet i allersidste sejlads – først på målstregen, hvor det blev en match race mellem den italienske og danske båd. KDY holdet vandt med én meter.

Efter 45 sejladser over tre dage i Københavns Havn, fandt SAILING Champions League en vinder – og det blev KDY's hold med OL sejleren Michael Hestbæk, ISAF verdensmesteren Joachim Aschenbrenner, Lucas Lier og Frederik Berg som sikrede sejren i allersidste sejlads med under ét point.

Før søndagens sejladser havde den italienske klub Circolo Cannotieri Anoene et komfortabelt forspring, som de fleste sejlere og tilskuere troede de ville kunne holde. KDY holdet ville det anderledes, sejlads efter sejlads halede KDY ind på italienerne, og det hele skulle afgøres i en sejlads, hvor både KDY og den italienske klub var med.

KDY fik en god start lidt mere fri end italienerne, og kunne bedre sejle frit på første kryds, hvor de kom til første mærke et stykke foran italienerne, og med en båd imellem, som rent faktisk var Kerteminde sejlklub.

Afgørende manøvre?

KDY holdet holdt sin placering foran italienerne helt til den sidste løber, men italienerne var kommet tættere på, og var kun nogle bådslængder efter.

KDY holdet bommede over på bagbord lidt nede af løberen, fordi de så den norske båd med mere tryk i den bagbord side af banen. Italienerne fortsatte lidt længere før de fulgte efter KDY båden - hvilket skulle vise sig at være afgørende.

Danskerne mistede vindtrykket, da de bommede over på styrbord ned mod mållinjen, og italienerne mindskede hele tiden afstanden, men det lykkedes at vinde med under en meter på mållinjen. Det professionelle italienske hold måtte se sig slået med kun 0,5 point.

Hellerup Sejlklub og Kerteminde Sejlklub sluttede som nr. 9 og 10, blandt de 23 klubber fra 15 nationer. Kick-off eventen for SAILING Champions League blev – trods det regnfulde vejr – en stor succes.

Deltagerne er begejstrede, der er ingen tvivl om at konceptet holder, og det tegner til at kunne blive en markant begivenhed inden for sejlsporten i fremtiden.

Vinderne. Hestbæk th. Se slutstilling Foto: SCL, Lars Wehrmann

content-loader
content-loader
content-loader