Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holdet fra Frederikshavn Seahawks deltog også sidste år. Foto: Sailing Champions League.
Kapsejlads
Foto: Sailing Champions League.

Tre danske ligahold kæmper ved Sailing Champions League finalen i Schweiz

24 klubhold kæmper i disse dage om titlen som verdens bedste klubhold ved Sailing Champions League finalen i St. Moritz. Tre danske hold kvalificerede sig til at sejle i de udfordrende forhold, hvor det erfarne hold fra Frederikshavn har sejlet en gang før.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Torsdag den 15. august startede Sailing Champions League hvor 24 klubhold fra hele sejlerverdenen nu kæmper om titlen som verdens bedste klubhold. Tre danske klubhold ud af fem mulige er videre til finalen, som startede torsdag klokken 13.30.

Kaløvig Cobras, Frederikshavn Seahawks og KDY Sharks er de danske hold.

Ti nationer kæmper

Efter en sæson med kvalifikationsstævne, er tiden nu kommet til den endelige finale. Sejlerne har over tid været vidne til champagnesejlads i Palma de Mallorca og i Porto Cervo på Sardinien, mens vanskelige forhold og meget let vind prægede forholdene i Skt. Petersborg i Rusland.

Fra de 20 nationer som var repræsenteret i Sailing Champions League 2019 kom ti nationer til finalen: Australien, Østrig, Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Rusland, Sverige og Schweiz.

Satser på rutine og erfaring

Seahawks har sejlet i St. Moritz før, og kender lidt til de svære forhold. Rasmus Melsen fortæller:

- Vi har sejlet her før, og det er udfordrende forhold. Sidste år var særligt udfordrende med alt fra sol til sne.

Holdet fra Frederikshavn er det samme som var med sidste år, og dét må være et af holdets stærke kort når de skal sejle op mod de andre ti nationer.

- Det står også klar for os at niveauet stiger og det er fantastisk at se at der kommer en masse unge teams med og tilmed frem i feltet. De unge lægger en god træningsindsats og det er da klart at det er svært for os at holde dem, og de andre, på afstand, fortsætter Rasmus Melsen.

- Vores rutine og det at vi har sejlet sammen i ti år er jo noget af det der har givet os en 'edge' i liga-regi, og forhåbentlig også til de næste par dages sejladser, fortæller han.

Sendes live

Det australske hold fra Royal Sydney Yacht Squadron deltager i konkurrencen for første gang. Blandt finalisterne er også det tyske hold fra Bodensee-Yacht-Club Überlingen der vandt dette års Yourh Sailing Champions League ved Kiel Week i slutningen af juni.

De sidste to racedage lørdag og søndag udsendes direkte af SAP fra klokken 12.00 med ekspertkommentatorer, der leverer analyse af flightsene.

Du kan finde alle resultater her, samt se Livestream fra lørdag klokken 12.00 her.

content-loader
content-loader
content-loader